Doar cana de lapte

Ca și cum n-ați mai avea ce face altceva, vă propun o temă de meditație, așa, ca-n prag de zi liberă, cea de sâmbătă: mai este ceva în care să credem necondiționat? Întrebarea are rostul ei, căci, dacă ne uităm mai atent în jur, totul pare să se fi relativizat. Noianul de știri care vine peste noi (nu pariați că toate sunt adevărate!) conțin „non-răspunsuri” cam pentru tot ceea ce n-am fi îndrăznit să contestăm până de curând. Ca tata n-o fi chiar tata, treacă-meargă, e posibil. Dar nici mama să nu fie?
 

Dumitru TEODORESCU

Dacă ne-au schimbat mamele la naștere? Că laptele îl puteam suge și de la o altă țâță – la fel. Dar că laptele e neconform, adică nu mai e lapte? Că salamul, dacă nu-l faci cu mâna ta, nu mai e salam. Că mărul ăla verde-verde, frumos ca-n povești (deși acolo e mereu pârguit), are gust de orice, numai de măr – nu. Că la școală copilul învață, până afli că face orice acolo, numai de învățat – nu. Că nevasta e a ta până când pleacă în Italia sau Spania; acolo e nevasta altuia. Că până să devină deputat a promis de toate, azi neținându-se de nici una. Că (ducă-se pe pustii) până și Doamne-Doamne a fost însurat… În vigoarea aceasta atoatecontestatară, de ce am mai crede în ceva? De exemplu, în corectitudinea datelor recensământului de-acum (aproape) doi ani. Hărțuite din toate părțile, încă înainte de a deveni publice, datele oferite de acesta devin din ce în ce mai nesigure, astfel că n-ar rămâne decât soluția repetării lui. Dar e o soluție ridicolă atâta vreme cât, cu siguranță, și acele date vor fi contestate. Ce/cine anume din țara aceasta se află mai presus de orice îndoială? Câtă vreme ne-om uita lungul nasului și nu ne vom reține de a ne da cu presupusul cu orice preț și-n orice situație – nimic. Poate doar cana de lapte cald – așa neconform cum e – de la vaca bunicii, ambele, vacă și bunică, aflate pe cale de dispariție…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: