Fălticeni

Alt caz de înșelăciune cu avocat, fiu-victimă, ba chiar și procuror

La Poliția municipiului Fălticeni s-a prezentat, joi, Ileana B., de 75 de ani, localnică, care a sesizat faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune, valoarea prejudiciului fiind de 9.600 lei.
 

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 3.07.2013, în intervalul orar 7.30-18, Ileana B. a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană, care s-a recomandat ca fiind polițist la circulație în București. Acesta a precizat că fiul ei a comis un accident rutier la trecerea de pietoni, în urma căruia a rezultat rănirea sa, cât și a persoanei aflată pe trecere, ce se află internată în spital. Pentru a se înțelege cu victima și ca fiul ei să nu fie arestat, trebuia ca bătrâna să trimită suma 4.300 lei, de la orice bancă din localitate. Ulterior, Ileana B. a fost apelată pe telefonul mobil de către o altă persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind procuror în București, iar pentru a-l „apăra” pe băiat, trebuie să trimită suma de 5.300 lei. Fără să ia legătura cu fiul ei, pentru a verifica cele menționate, bătrâna s-a deplasat la mai multe bănci din municipiul Fălticeni și a trimis în mai multe tranșe suma solicitată. După trimiterea ultimei sume de bani, în jurul orei 11, mama i-a telefonat nurorii sale, discutând apoi cu fiul ei, care i-a spus că este acasă și se simte bine, îndrumând-o să reclame la poliție, pentru că a fost înșelată. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vede-rea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI