Lituanienii sunt gata să se întâlnească cu folclorul sucevean

Ansamblul folcloric „Flori de Sânzâiene” din Suceava participă, în aceste zile, la cea de-a cincea ediție a Festivalului concurs internațional de folclor „Floarea Soarelui”, ce se desfășoară, în perioada 3-7 iulie a.c., în Lituania, în orașul Šiauliai.
 

La festival participă ansambluri din 9 țări: Bulgaria, Republica Cehă, Spania, Polonia, Lituania, Republica Moldova, Puerto Rico, România, Serbia și Turcia. După cum se precizează într-un comunicat de presă remis redacției, „participanții au fost atent selectați de organizatorii festivalului, fiind luate în considerare realizările și profesionalismul acestora”. „Floarea Soarelui” este cel mai mare festival din nordul Lituaniei, și, probabil, singurul festival-concurs de folclor din Europa de Est afiliat la Organizația Internațională de Artă Populară (susținută de UNESCO) și Federația Internațională de Festivaluri de Dans (FIDAF ). Evenimentul este deja o sărbătoare tradițională a orașului și regiunii Šiauliai, fiind inclus în lista de priorități a evenimentelor culturale. Pe parcursul celor cinci zile ale festivalului vor avea loc peste 20 de concerte, la care vor participa mai mult de 600 de artiști din diferite țări. Grupul „Flori de Sânzâiene” a fost înființat în anul 2002, sub conducerea lui Ion Băițan, directorul Școlii de Artă „Ion Irimescu” din Suceava. Repertoriul ansamblului include dansuri populare românești, cântece și jocuri din regiunea Bucovina. Fotografiile reflectă momente din ediția din 2011 a Festivalului lituanian.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI