A treia zi de grevă pentru Vasile Melniciuc

> Suceveanul protestează în fața Primăriei Suceava pentru a-și recăpăta cei 9 ari de teren primiți prin Legea revoluției > Deși deținut de Melniciuc cu acte în regulă, terenul a fost „ciupit” de un vecin și a mai devenit și „de interes public” > „Sunt probleme delicat de rezolvat”, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu
 

Suceveanul Vasile Melniciuc a parcurs ieri a treia zi de grevă a foamei cu speranța că, astfel, administrația locală va găsi o soluție în ce privește proprietatea pe care o deține, ca erou al revoluției, pe strada Petru Rareș din Suceava, încă de pe vremea când primar al Sucevei era răposatul Constantin Sofroni. Protestul său se îndreaptă acum deopotrivă împotriva primarului Ion Lungu, a secretarului municipiului Ioan Ciutac și a lui Ioan Florișteanu, șeful Serviciului Cadastru – Fond Funciar din primărie, pancartele pe care le poartă fiind elocvente în acest sens. Subiectul protestului este o suprafață de teren de 9 ari pe care Melniciuc o deține conform Legii revoluției și care are ca vecinătăți Serviciul Pașapoarte și o altă proprietate, aparținând unui anume domn Sturzu. Protestatarul a declarat că suprafața pe care este proprietar nu numai că s-a „micșorat” dar a și fost declarată inaccesibilă unei construcții, ca fiind de interes public. „Dețin această suprafață din 1997, pentru care am certificat de proprietate și pe care sunt intabulat. Între timp, Sturzu, vecinul dintr-o parte, a făcut cum a făcut, cui i-a dat bani, că a reușit să intre în terenul meu și l-a ocupat cam 2 ari și jumătate. A construit pe el un coteț, o magazie, ce-o mai fi. Pe terenul meu a mai apărut acum și o antenă de telecomunicații, așa că după aceea mi s-a spus că acolo nu se mai poate construi nimic că e de interes public. Orice demers, și n-au fost puține, pe care l-am făcut la primar, la secretarul primăriei, la șeful cadastrului a rămas în aer. Au încercat să-mi dea la schimb 9 ari în zona Tătărași, dar au descoperit apoi că acolo e pajiște și că nici acolo nu se poate construi. Primarul Ion Lungu a promis că va găsi o soluție, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Luni am intrat în greva foamei. Salvarea a venit deja o dată, pentru că sunt diabetic și mi s-a făcut rău, dar nu mă las, să știu bine că plec de acolo în sicriu”, declara ieri Vasile Melniciuc, cunoscut și sub numele de „Vasile Revoluție”. „Sunt probleme delicat de rezolvat” Ieri, la conferința de presă săptămânală, primarul Ion Lungu a recunoscut că în cazul de față „sunt probleme delicat de rezolvat”. „Am avut, cred, cam 100 de discuții cu acest om. Am încercat mai multe variante prin care să rezolvăm problema, dar sunt treburi complexe. Este vorba de anularea actului prin care a fost pus în posesie, de hotărâri în in-stanță, de mai multe probleme de acest gen”, a declarat primarul Sucevei. În ce ne privește, înțelegem motivele care au dus la protestul extrem al lui Melniciuc și am putea înțelege și situația cam „nașpa” a actualei administrații, obligată să dreagă busuiocul într-un fel sau altul. Avem convingerea însă că această problemă „delicat de rezolvat” acum, n-ar fi existat dacă primari și alți șefi care au trecut pe la conducerea municipiului ar fi respectat simplul drept de proprietate conferit de o lege românească în virtutea căreia, chiar și „Vasile Revoluție” își caută dreptate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: