Descinderi pentru depistarea comercianților care fură la cântar

> „Se află dinainte despre aceste controale și, deseori, noi nu mai avem pe cine controla” arată Vasile Chirileasa, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală
 

Lucrătorii Serviciului Județean de Metrologie Legală Suceava, împreună cu reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului vor desfășura acțiuni de control a mijloacele de cântărire folosite de comercianți în relația directă cu cumpărătorii. Controalele vor avea loc la inițiativa prefectului Florin Sinescu, solicitarea fiind făcută după ce un raport al Serviciului Județean de Metrologie Legală Suceava, prezentat în ședința Colegiului prefectural, nu a evidențiat niciun caz de înșelăciune la cântar și, de asemenea, nicio sancțiune contravențională aplicată în domeniu. „Trebuie să abordăm acest aspect al cântăririi în zona publică, la contactul direct al comerciantului cu consumatorul”, a subliniat Florin Sinescu. Vasile Chirileasa, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală, spune că instituția pe care o conduce are doar un singur inspector cu atribuții pe această linie și că, pe de altă parte, responsabilii din piețele agroalimentare nu mai sunt obligați să verifice respectivele mijloace de măsurare. „Fenomenul este mai greu de controlat acum, întrucât s-a schimbat legislația prin care administrația pieței era obligată să verifice mijloacele de măsurare închiriate sau să le controleze pe cele introduse din afară” arată Chirileasa. Șeful SJML Suceava a ținut să precizeze că, de regulă, descinderile în piețe, organizate în colaborare cu polițiști și jandarmi, nu s-au bucurat de prea mare succes, comercianții fiind anunțați din timp că urmează să fie controlați. „Se află dinainte despre aceste controale și, deseori, noi nu mai avem pe cine controla. Cine trebuie să știe este informat și cunoaște că a doua zi se vor face controale” a arătat Vasile Chirileasa, menționând că majoritatea reclamațiilor pe care trebuie să le rezolve vizează instalațiile de măsurare a consumului de energie termică și energie electrică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: