De astăzi, la bacalaureat

Candidații intră cu mai multe emoții la probele scrise

Astăzi încep probele scrise ale examenului de bacalaureat, la care cei peste 5900 de candidați suceveni înscriși vor avea mai multe emoții, întrucât vor fi evaluați cu note și nu cu calificative, ca la probele orale, limba și literatura română fiind prima disciplină cu care ei se vor confrunta.
 

Probele orale au trecut fără probleme pentru toți candidații, ei fiind evaluați cu calificative, de la „începător” până la „experimentat”. Dacă la probele de competențe lingvistice la română și cele digitale majoritatea candidaților suceveni s-au situat la categoriile „avansat” și „experimentat”, la limbi moderne toți au fost considerați de nivel „începător”. Marți, 2 iulie, se va desfășura proba de limba maternă ucraineană, la care s-au înscris 9 candidați, proba obligatorie a profilului, scris, fiind programată la data de 3 iulie. Ea se va desfășura la disciplinile matematică și istorie, la aceasta fiind înscriși în total 6267 candidați. Reamintim că, anul acesta, subiectele vor fi diferite la probele scrise, în funcție de profilul urmat la liceu. Subiectele la matematică au fost gândite separat pentru cei care au studiat mate-info, vor fi însă alte subiecte la matematică pentru elevii de la învățământul pedagogic, pentru cei de la profilul științele naturii și pentru cei de la profilul tehnologic. Proba la alegere a profilului și specializării, tot scrisă, se va desfășura pe 5 iulie. Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12, iar până la ora 16, în aceeași zi, vor fi așteptate contestațiile. Ele vor fi rezolvate între 9 și 11 iulie, pe 12 iulie urmând a fi prezentate rezultatele finale. Prima sesiune a bacalaureatului are loc la Suceava în 21 centre de examen și în 6 centre zonale de evaluare, 3 dintre acestea din urmă funcționând cu câte două subcomisii – Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” – Vicovu de Sus și Liceul Teoretic „Ion Luca” – Vatra Dornei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI