PSD Suceava 2020

Chirurgul humorean Constantin Păncescu a salvat o viață fără bisturiu…

> El a intervenit să-și scoată o colegă de sub loviturile unui pacient și s-a ales u o fractură la mâna cu care operează > Medicul urmează să fie supus unei intervenții la spitalul sucevean
 

dr. Constantin Păncescu

În ediția de sâmbătă a ziarului vă informam despre un „medic chirurg invalidat o lună și jumătate de un bolnav psihic”, despre dr. Constantin Păncescu de la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unul dintre cei doi chirurgi ai spitalului, care, fiind silit să intervină în împrejurări despre care aflăm că sunt relativ frecvente, a fost agresat de un ins cu probleme psihice și s-a ales cu o fractură la mâna dreaptă. Astfel, anticipam, medicul a ajuns în situația să fie cu dreapta („mâna chirurgicală”) în ghips pentru o lună de zile, după care se estima că va urma o perioadă de recuperare de cel puțin două săptămâni pentru ca mâna să-și redobândească funcționalitatea și, mai ales, abilitatea chirurgicală. Vineri aflaserăm că incidentul se petrecuse în acea dimineață, în camera de gardă, unde medicul s-a străduit să-l împiedice pe insul respectiv (venit la spital cu părinții, pentru a-i fi pusă o perfuzie) să o agreseze – cu pumnii și picioarele! – pe o colegă, biolog. Iată că ieri primim, semnată fiind Carmen I., o „scrisoare de mulțumire către domnul dr. Păncescu”, intitulată „Un OM mi-a salvat viața”. Care, dincolo de mulțumiri, aduce și amănunte suplimentare despre întâmplarea pe care v-am relatat-o. O redăm integral. „Groaza de moarte a fost mai grea decât durerile și spaima. Lucrez la spitalul din orașul meu natal, Gura Humorului, de 15 ani. În ziua de 21 iunie 2013, la ora 9.30, un biet om, bolnav psihic, cu o mare aversiune, probabil, față de oamenii în halat alb, văzându-mă pe hol, m-a aruncat dintr-o singură lovitură la pământ. Nu știu câte lovituri m-au năucit, pur și simplu, dar am țipat după ajutor. Mi-aș fi pierdut respirația dacă domnul doctor Păncescu n-ar fi ieșit ca o săgeată din cabinet. M-a scos cu greu din mâinile bolnavului, salvându-mă de la moarte. Luptându-se să-l imobilizeze pe agresor, acesta i-a produs o fractură la mâna dreaptă. Mulțumesc organelor de poliție din Gura Humorului care, cu mult profesionalism, mi-au sărit în ajutor. Această cumpănă de viață mi-a atras atenția că, în orice clipă, ne putem afla în primejdie, în nesiguranță. Fiindcă acum domnul Păncescu se află la Spitalul Județean Suceava spre a fi operat, vreau să-i mulțumesc din suflet că mi-a salvat viața. Gestul pe care l-a făcut nu ca medic, ci ca OM, merită să fie scris numai cu litere mari.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: