„Ne vom uita cu mai mare atenție către Răsărit”

Mai mulți oameni de afaceri din județul Suceava s-au întâlnit la Palatul Administrativ pentru a analiza, alături de reprezentanți ai Camerei de Comerț Bilaterală Româno-Rusă (CCBRR), mai multe oportunități de a face afaceri în spațiul Federației Ruse. Acțiunea a fost derulată prin intermediul UGIR Suceava, iar discuțiile, purtate în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și a reprezentantului Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu, au fost moderate chiar de vicepreședintele CCBRR, Tudor Afanasov. În primul rând, s-a dorit aducerea la cunoștința oamenilor de afaceri din județ a facilităților de care ar putea beneficia în cazul în care doresc să intre pe piața de pe teritoriul Federației Ruse și mai ales care sunt principalele domenii de activitate în care partenerii străini sunt interesați.
 

„În Federația Rusă relațiile se bazează întotdeauna pe încredere și cunoaștere reciprocă. În momentul în care se dau semne de neseriozitate se poate pierde totul imediat, având în vedere că se vorbește de sume de bani foarte mari, pentru că ceea ce este mic la ei, în România este mare, iar ceea ce este mic la noi, în Federația Rusă nu există” a declarat Tudor Afanasov. Președintele CJ Suceava a ținut să-i încurajeze pe afaceriștii locali afirmând că trebuie uitată acea himeră a „spațiului roșu”, iar oferta Federației Ruse trebuie fructificată cât mai mult posibil. „Indiferent de domeniul în care se desfășoară orice acțiune, economic, cultural sau social, trebuie să existe un cadru puternic dezvoltat de relații bilaterale la nivel de stat, însă acum chiar și președintele Traian Băsescu privește altfel lucrurile față de Federația Rusă, iar acest lucru este important. Am scăpat de acea himeră a spațiului roșu, a comuniștilor, iar oportunitățile trebuie fructificate” a declarat Cătălin Nechifor. Șeful administrației județene a mai amintit și de o șansă pe care Suceava a avut-o în urmă cu câțiva ani și pe care a ratat-o. „Nu trebuie neglijat faptul că în urmă cu aproape 5-6 ani Suceava ca și teritoriu a avut posibilitatea să se înfrățească cu regiunea Sankt Petersburg. Nu s-a întâmplat acest lucru și cred că nu a fost tocmai înțelept acest lucru și din păcate atunci când pierzi un asemenea tren e foarte greu să prinzi altul. Dar asta nu înseamnă că nu ne vom uita de acum încolo cu mai mare atenție către Răsărit și vom încerca să găsim o formulă prin care, după ce administrațiile se reunesc și mediul de afaceri să se poată dezvolta mai ușor, având umbrela unui parteneriat asupra afacerilor derulate în spațiul Federației Ruse” a mai adăugat Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: