oKilă peste tot

S-a găsit loc și pentru statuia lui Petru Mușat

În sfârșit, se pare că autoritățile municipale sucevene au reușit să aleagă un loc pentru reamplasarea statuii domnitorului Petru Mușat.
 

Nu-mi face plăcere termenul, dar o să-l folosesc acum: „din surse” am aflat că aceasta va fi instalată undeva pe lângă Palatul Administrativ, adică tot prin moțul municipiului reședință de județ, acolo unde într-o vreme se afla un fel de ceas floral. Zonă căreia unii hâtri îi spuneau „la trei ceasuri rele”. Pentru că, pe lângă cel numit, mai existau încă două nefuncționale. Cel de la Palat și cel de la Catedrala romano-catolică. Excelentă idee, spun specialiștii. Și le dau crezare. Totuși, chiar și această locație va fi provizorie până la încheierea lucrărilor de reconstrucție a Curții Domnești. Iar lucrul ăsta nu cred că îl vor prinde nici cei mai tineri decât subsemnatul. Cât privește viitorul apropiat, sunt curios dacă cel care a promis că sucevenii or să vadă monumentul fără să aibă drum spre cimitirul „Pacea” ci doar plimbându-se prin centru, chiar în această vară, prin august mai precis, se va putea ține de cuvânt. Asta pentru că spațiul respectiv trebuie reamenajat, este necesar un soclu și, nu în ultimul rând, statuia care zace de atâta vreme în ograda laboratorului de restaurare al Muzeului Bucovinei trebuie curățată. Sau, cine știe, se va face o fotografie a statuii, fotografia va fi lipită pe vreun suport de PVC, iar acesta va fi pus în locul originalului cu specificația: „Aici va fi statuia lui Petru Mușat”. Exact cum erau panourile de pe vremea când actualul prezident Băsescu era ministrul transporturilor. Lângă cea mai mare aglomerare de gropi în asfalt erai anunțat că „Aici sunt banii dumneavoastră!”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI