Misterioasa carte a unei vieți de un veac

Ce bogăție de amintiri a adunat, de-a lungul celor 100 de ani de existență, Marița Sandu (Rozica)! Fiecare carte a marcat o anumită etapă a vie-ții sale, i-a dat câte un răspuns la multitudinea întrebărilor, sensul vieții ei fiind căutatea propriei fericiri prin lectura cărților din biblioteca personală și a celor împrumutate de la Biblioteca Comunală Dolhești.
 

Fiecare etapă i-a fost marcată de câte o carte care a ajutat-o să-și facă viața mai bună, a informat-o, a călit-o. S-a născut pe 20 iunie 1913, în Dolheștii Mari, fiind fiica lui Gheorghe și Paraschiva Bimb. La casa părintească au fost mai mulți copii: Maria, Marița, Lucreția, Catinca, Jănica, Marghioala, Andrei, Pachița, Costache. S-a căsătorit la 14 noiembrie 1928, cu Sandu Dumitru zis „Pliscu” și-a avut două fiice: Maria – fostă președintă de C.A.P și Alexandrina – învățătoare, care a decedat. Marița, numită Rozica, s-a dovedit o ființă puternică și o bună cunoscătoare a firii umane. A stat mult în casă, neputând să se deplaseze decât foarte puțin, din cauza unei boli. A citit în felul acesta, a acumulat cunoștințe din multe domenii de activitate. Cartea i-a devenit o mare scenă, cu o întreagă lume de personaje, cu discuții, cu aprobări sau reproșuri. Este prietenoasă, dar experiența a învățat-o să fie prudentă în ceea ce privește oamenii cărora le acordă încredere. Însăși viața ei pare să facă parte dintr-o carete sau dintr-un film, iar de multe ori am avut impresia că ascunde multe… Ea a fost înconjurată de mistere, din care doar pe o mică parte mi le-a relatat personal. Deși e retrasă, este extrem de comunicativă și amabilă, plină de generozitate, dăruind celor aflați la necaz din puținul pe care l-a avut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: