Gratuitate la transportul în comun, în schimbul voturilor pensionarilor suceveni

> De la începutul lui 2009, bugetul municipiului Suceava nu mai susține financiar abonamentele acordate pensionarilor cu pensii de sub 1000 lei > „Este un avertisment pentru viitoarele alegeri” au pus în vedere pensionarii suceveni
 

Pensionarii suceveni cer gratuitate la transportul pe mijloacele societății publice de transport local TPL Suceava. Această problemă a fost ridicată ieri, la Palatul Administrativ, cu prilejul întâlnirii lunare pe care membrii Comitetului județean de dialog social pentru problemele persoanelor vârstnice au avut-o cu prefectul Județului Suceava, Florin Sinescu. Pensionarii au precizat că municipiul Suceava nu acordă asemenea facilități persoanelor în vârstă, așa cum se întâmplă în alte localități. „Am luat legătura cu câteva județe, să văd cum circulă pensionarii. La Vaslui și Bârlad, de la 70 de ani în sus, toți folosesc gratuit mijloacele de transport în comun” a evidențiat unul dintre șefii de asociații ale pensionarilor din Suceava. De cealaltă parte, prefectul spune că aspectul semnalat ține doar de competența Consiliului Local Suceava. „Noi putem face o propunere către Consiliul Local, care are competență pe această linie. Suntem în măsură să facem o recomandare în acest sens, doar consilierii locali rămânând să se pronunțe în legătură cu aceasta” a precizat reprezentatul Guvernului în teritoriu. Pensionarii au cerut ca, atunci când proiectul de hotărâre va fi dezbătut în plen, mijloacele de informare în masă să facă publice numele consilierilor care se împotrivesc, în așa fel încât, pe viitor, vârstnicii să aibă mai multă grijă cui dau votul. „Vrem să vedem care sunt consilierii care opun ca pensionarii să circule gratuit. Este și un avertisment pentru viitoarele alegeri” au pus în vedere pensionarii suceveni. Potrivit lor, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice a mai înaintat o adresă către primarului Ion Lungu și Consiliului Local, cu semnături adunate de la membrii fiecărei asociații, așteptând și în prezent un răspuns. De la începutul lui 2009, bugetul municipal sucevean nu mai susține financiar abonamentele acordate pensionarilor cu pensii de sub 1000 lei. Decizia a fost luată pe fondul crizei economice, la acea dată edilul-șef Ion Lungu precizând că Primăria este obligată să manifeste prudență în legătură cu angajarea cheltuielilor. La debutul anului 2012, s-a intenționat subvenționarea cu 50% a abonamentelor pentru pensionari, însă atât conducerea executivului, cât și Consiliul Local nu au identificat necesarul financiar pentru acordarea acestei facilități.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: