După intrarea în insolvență a Termica SA

Administrația ar trebui să se ocupe de evitarea falimentului societății

Termica SA Suceava a intrat în insolvență din cauza datoriilor pe care le are către furnizori, a anunțat, ieri, președintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu.
 

El a arătat, într-o conferință de presă, că, în loc să se ocupe de „paranghelii”, autoritățile locale ar trebui să fie preocupate de cum se va realiza încălzirea orașului în perioada următoare, dacă nu se reușește finalizarea construcției noii centrale termice. Băișanu a spus că, dacă noua centrală nu va fi funcțională până la data stabilită, 9 noiembrie 2013, este absolut necesar ca factorii locali de decizie să facă tot ce le stă în putință ca Termica SA să nu intre în faliment, pentru a exista o variantă de rezervă și să se poată asigura încălzirea în iarna 2013-2014. „Avem nevoie de Termica în continuare pentru a putea trece de iarna aceasta” a spus Băișanu. Termica SA Suceava a intrat în insolvență în această săptămână, ca urmare a datoriilor de 46 de milioane de lei pe care le are către furnizori. Tribunalul Suceava a decis, marți, deschiderea procedurii de insolvență a Termica SA Suceava la cererea formulată de directorul general și administrator al societății, Ovidiu Dumitrescu. Datoriile totale ale Termica SA se ridică la 45,9 milioane de lei, din care cea mai mare parte, 26 de milioane de lei, către furnizorul de cărbune Unicom Holding. În prezent, Termica SA produce apă caldă menajeră în cazanele de abur fierbinte care funcționează pe gaz natural, după ce de la sfârșitul iernii centrala electrotermică a societății a fost închisă. Compania Adrem Invest a început în luna martie lucrările de construcție la centrala de cogenerare pe bază de biomasă de la Suceava și a anunțat că aceasta va fi complet funcțională și operațională pentru a asigura agent termic începând cu iarna 2013-2014. Lucrările de construcție a centralei sunt realizate de General Construct, un constructor local cu proiecte în România și Germania, în timp ce furnizorul de echipamente este firma austriacă URBAS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: