PSD Suceava 2020

Șoferul din timpul jafurilor din Duisburg, arestat încă 5 zile

Curtea de Apel Suceava a decis ieri, pe baza acordului inculpatului, extrădarea în Germania a lui Ioan Bujdei, de 38 de ani, din Vicovu de Jos, împotriva căruia Judecătoria Duisburg deține un dosar pentru furt calificat.
 

Precizăm că mandatul european de arestare datează din 8.06.2007. În semnalarea Schengen, s-a reținut că Bujdei, în complicitate cu alte persoane, a intrat în sala de jocuri Gluckstreff din Duisburg – Walsum, Romerstr. 319, în jur de ora 21,25, la 21 octombrie 2001. Unul dintre făptuitori ținea în mână un cuțit, altul a îndreptat un pistol fals către ceafa angajatului sălii de jocuri și au legat o femeie (devenită martoră în proces) cu bandă adezivă. Au furat 750 mărci vest-germane, în numerar, din casierie. Apoi au mai luat o poșetă cu 680 de mărci, de la martora B., care fusese legată cu bandă adezivă. În cele din urmă, au folosit forța brută pentru a deschide mașinile cu jocuri de noroc și au furat monedele de acolo, aproximativ 12.300 mărci. Mai târziu, au împărțit banii între ei. Persoana solicitată este acuzată că a fost șoferul mașinii pe care au folosit-o făptuitorii pentru a fugi de la locul jafului. De asemenea, la 26 noiembrie 2001, în jurul orei 18, făptuitorii au intrat în filiala Deutsche Post AG (poșta) din Lauenburger Allee 14 și au amenințat martorii prezenți cu un pistol fals, sustrăgând 2741,70 mărci, în numerar, din casierie. Și în cazul acestui furt, Bujdei Ioan ar fi fost șoferul mașinii pe care au folosit-o făptuitorii pentru a fugi de la locul jafului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: