Din nou despre „Bucovina literară”

Reproducem, dintr-o scrisoare mai amplă trimisă redacției de colaboratorul nostru Constantin Boboc, opinia dumisale în legătură cu situația revistei „Bucovina literară”.
 

…Se pare că revista „Bucovina literară” este blocată. Nu este bine. Cred că răul este din interiorul SSB-ului, a unor scriitori suceveni. E doar o ipoteză. Nu acuz pe nimeni, dar am observat retragerea unor scriitori (L.D. Clement, Doina și Niadi Cernica etc.) din ultimele numere apărute. Eu cred că scriitoarea Carmen V. Steiciuc este foarte potrivită în toate funcțiile pe care le deține și trebuie ajutată și de capitala județului, nu doar de provincie. Știu că Domnia voastră sunteți obiectiv în aprecieri. De aceea vă rog din toată inima, dacă se poate, să încercați (…) deblocarea revistei „Bucovina literară”. Trebuie avut în considerare faptul că întreaga Bucovină trebuie să aibă această frumoasă voce… Înduplecați pe cei mai severi critici și rugați-vă împreună cu noi de conducerea Consiliului Județean să finanțeze, ca de obicei, revista, fără a se reduce tirajul acesteia. Peste Prut lipsa acestei mari reviste lasă pe frații noștri mai săraci, iar marile talente noi de acolo (dar și de aici) se vor pierde într-un spațiu devenit, din pricini subiective, potrivnic literaturii și frumosului în general. CONSTANTIN BOBOC, scriitor, Fălticeni

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI