Au început înscrierile pentru evaluarea națională

Ieri, 17 iunie, au început înscrierile pentru evaluarea națională, examen pentru absolvenții de gimnaziu care vor să urmeze cursurile învățământului liceal, procedura urmând a se încheia mâine, 19 iunie.
 

Evaluarea națională va începe pe 24 iunie, cu proba scrisă la limba și literatură română, a doua zi fiind proba scris la limba și literatura maternă. Pe data de 26 iunie se va susține proba scrisă la matematică. Rezultatele se vor afișa pe data de 29 iunie 2013, până la ora 16, pentru ca, după această oră, în aceeași zi, să fie admise contestațiile. Pe data de 3 iulie, absolvenții de gimnaziu vor avea rezultatele finale ale evaluării naționale, în funcție de acestea ei putându-se înscrie la liceele pe care doresc să le urmeze. Fișele cu opțiuni vor fi completate, împreună cu părinții, în intervalul 5 – 9 iulie, pentru ca între 6 și 10 iulie acestea să fie verificate după introducerea în calculator. Aplicanții vor ști exact la ce liceu vor învăța în anul școlar 2013 – 2014 în data de 16 iulie, când va avea loc repartiția computerizată. Elevii care nu vor „prinde” loc în prima sesiune de admitere la liceu, pot încerca în a doua sesiune, din 17 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: