Primăria Suceava nu găsește furnizor de recuzită medievală

> La bătaie a fost scoasă suma de 120.000 de lei, dar licitația pentru costumele care vor fi folosite la festivalul de artă medievală nu a fost onorată cu vreo ofertă
 

Licitația organizată de Primăria Suceava pentru achiziționarea de costume medievale nu s-a bucurat de succes. Pentru adjudecarea sumei de aproape 120.000 de lei scoasă la bătaie de municipalitate nu s-a înregistrat vreo ofertă, primarul Ion Lungu opinând că „licitația este una mai sensibilă, mai pretențioasă”. Edilul-șef a arătat că, potrivit cerințelor din caietul de sarcini, câștigătorul ar urma să realizeze 10 corturi și 20 de tipuri de costume medievale. Cât privește acest din urmă aspect, este vorba despre costume pentru personaje întruchipând voievodul Moldovei, boieri moldoveni, domnițe, oșteni moldoveni, slujitori moldoveni, gâde, orășeni, oșteni otomani, spahii otomani, oșteni tătari, nobili poloni, nobili unguri, nobili venețieni, nobili germani, medic german, cărturar moldovean și copil de boier moldovean. „În concluzie, licitația va fi reluată și încercăm să fim optimiști că se vor înscrie firme de specialitate care lucrează pentru teatre sau alte domenii în care este folosit acest gen de recuzită” a subliniat primarul Sucevei. Achiziționarea de îmbrăcăminte și obiecte de recuzită se va face în cadrul proiectului „Perlele medievale – Suceava, Hotin, Soroca”. Articolele achiziționate vor face parte din patrimoniul municipalității, urmând a fi folosite cu prilejul evenimentelor care vor fi organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei. Proiectul „Perlele medievale – Sucea-va, Hotin, Soroca” este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun „România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013”. Obiectivele sale constau în promovarea turistică a celor trei cetăți, valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, prin restaurarea monumentelor și cetăților medievale, creșterea calității serviciilor turistice în zona transfrontalieră, integrarea monumentelor istorice în circuitul turistic internațional, precum și implicarea actorilor locali în dezvoltarea pieței turistice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI