La Vama

Ajutor olandez pentru un acoperiș nou la dispensar

Dispensarul din comuna Vama va avea un acoperiș nou, care se va realiza cu cei 5000 de euro oferiți de Fundația umanitară „Proiecte Limburg România”, din Olanda, cu sediu la Vatra Moldoviței, și cu contribuția Primăriei, ne-a informat edilul-șef Nicolai Baltag.
 

„Fundația ne-a acordat 5000 de euro, prin președintele ei, dna Ancuța Negură, care ne-a mai ajutat și la reabilitarea dispensarului, cu 2-3 ani în urmă, cu refacerea tâmplăriei la dispensar, iar acum cu 5000 euro, pe care i-a achitat direct la constructor”. Primarul a precizat că valoarea lucrării la acoperișul dispensarului se cifrează la 43.458 lei (circa 10.000 euro), diferența urmând a fi suportată de administrația locală. Primarul Baltag spune că la dispensar „sunt condiții la nivel european” după ce, cu fonduri locale și de la fundația olandeză, s-au efectuat lucrări de amenajare interioară, s-a înlocuit tâmplăria și s-a instalat centrala termică. La Dispensarul Vama funcționează 3 medici, doi de familie și un medic dentist, existând intenția de a se înființa acolo și un cabinet de oftalmologie. Fundația „Proiecte Limburg România” desfășoară în județul Suceava activități umanitare în domeniile medical și social, ajutând, de câțiva ani, comunele Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Vama, precum și Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. Astfel, fundația a sprijinit cu 9500 de euro Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru achiziționarea unei autoutilitare pentru aprovizionare. De asemenea, a contribuit cu fonduri la continuarea unor proiecte de modernizare a unor școli din județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: