Prefectul Florin Sinescu avertizează

Valul de vreme rea nu a trecut, iar de luni vor reveni căderile masive de precipitații

> Până acum, fără curent au rămas 1700 de consumatori casnici, două subsoluri de blocuri au fost inundate, iar puhoaiele au spălat o porțiune de drum din Marginea > „Fac un apel către toți primarii și membrii comitetelor pentru situații de urgență să fie pregătiți pentru a interveni acolo unde situația o impune”, a spus Sinescu
Cu toate că în ultimele zile a plouat puternic, în județul Suceava nu s-au înregistrat probleme deosebite, anunță prefectul Florin Sinescu. Precipitații importante cantitativ au fost consemnate la postul pluviometric Bogdănești, de 47 de litri pe metrul pătrat, în timp ce la postul pluviometric Suceava, au fost măsurați 4,4 litri pe metrul pătrat. Vântul care a suflat cu putere a lăsat locuitorii din trei localități fără energie electrică.
 

Astfel, au fost afectați 1700 de consumatori casnici din comuna Vulturești, din satul Siliștea, orașul Liteni, precum și din Fălticeni. La Fălticeni, lucrătorii E.ON au fost nevoiți să înlocuiască un post de transformare, furnizarea energiei electrice fiind reluată, la fel ca și în celelalte două localități amintite. Grindina a bătut pe raza comunei Satu Mare, însă nu au fost înregistrate pagube. Terasamentul unei porțiuni de 150 de metri liniari de drum comunal din comuna Marginea a fost „spălat” de puhoaie, însă suprafața de rulare este funcțională. La Fălticeni, precipitațiile abundente au inundat subsolul a două blocuri, apa fiind evacuată de către pompierii militari. Avertizarea cod galben de precipitații și vânt puternic a expirat aseară la ora 22, rămânând în vigoare, până astăzi, la ora 10, atenționarea cod galben hidrologic, cu pericol de ieșire din matcă a unor cursuri de apă. „Împreună cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și comitetele locale, monitorizăm, în continuare, toate aceste fenomene și cursurile de apă, și sper să nu avem probleme”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul a subliniat că valul de vreme rea încă nu a trecut, de luni urmând a reveni căderile masive de precipitații. „Asta înseamnă că am putea avea probleme și, de aceea, fac un apel către toți primarii și membrii comitetelor pentru situații de urgență să fie pregătiți pentru a interveni acolo unde situația o impune”, a explicat Florin Sinescu, prefectul de Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: