Cod portocaliu pe afluenții râurilor Suceava, Moldova și Bistrița

Datorită gradului de instabilitate accentuat, cu precipitații sub formă de aversă și caracter torențial, începând de ieri, de la ora 20, pe afluenții râurilor Suceava, Moldova și Bistrița din județul Suceava, se instituie avertizarea de cod portocaliu, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă.
 

Se menționează, totodată, că se menține avertizarea de cod galben pe râurile Suceava, Moldova și Bistrița până în această dimineață, la ora 10. „Deoarece aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe afluenții de grad inferior, au fost atenționate comitetele locale pentru situații de urgență să acționeze în zonele de confluență a afluenților și totodată în zona podurilor și podețelor de pe acești afluenți. Trebuie luate măsuri de îndepărtare cât mai urgentă a resturilor vegetale sau deșeuri, pentru a se putea asigura o secțiune de scurgere a apei”, a declarat prefectul Florin Sinescu. Vineri după-amiază, la cele 35 de posturi hidrometrice din județ, nivelurile principalelor râuri erau sub cota de atenție, fiind prognozate creșteri în perioada următoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: