Cădere a încasărilor la pușculița comună a municipiului Sucevei

> Ponderea veniturilor proprii, în total venituri, a scăzut de la 60%, în primele 5 luni ale lui 2012, la 50%, în perioada similară a anului 2013
Intrările la bugetul municipiului Suceava, în cele dintâi 5 luni ale anului 2013, sunt într-o diminuare evidentă, a arătat ieri, într-o conferință de presă, Ion Lungu, șeful administrației locale. „Din păcate, execuția bugetară este mai mică decât anul trecut” evidențiază șeful executivului sucevean. În total, încasările sunt de 32,64% din estimările aprobate în Consiliul Local, în timp ce, cu un an în urmă, realizările erau de 37,7%.
 

Primaria Suceava

Astfel, după primele 5 luni ale anului în curs, intrările la bugetul municipiului sunt de 88,9 milioane de lei, față 98,3 milioane de lei, în perioada similară a lui 2012, cu 9,8 milioane de lei (circa 2,2 milioane de euro) în minus. Potrivit edilului-șef, în ciuda faptului că s-au făcut eforturi deosebite în vederea creșterii gradului de încasare a veniturilor proprii, acestea au coborât de la 44%, în perioada de referință a anului 2012, la 28,17% în cele 5 luni din acest an. Din cauză că legea interzice angajările, la „executări silite” lucrează doar 10 oameni, iar necesarul este de 30 de lucrători Ion Lungu precizează că legislația în vigoare interzice angajarea personalului necesar municipalității pentru urmărirea și executarea datornicilor, el opinând că Guvernul ar trebui să stabilească „anvelopa salarială totală”, numărul de angajați și repartizarea „anvelopei” urmând a fi votate în Consiliul Local. În acest mod, numărul de personal și fondurile respective ar putea fi transferate de la anumite servicii spre altele, care reclamă resurse sporite. Șeful municipalității relevă că Serviciul de executări silite al aparatului de specialitate al primarului are doar 10 lucrători, în timp ce, la miile de roluri existente, necesarul ar fi 30 de salariați specializați. Primarul a dat ca exemplu de neputință demersurile pentru încasarea contravalorii sancțiunilor contravenționale aplicate, acestea fiind plătite de contravenienți doar în proporție de 7,36%. Pe de altă parte, el a ținut să evidențieze că ponderea veniturilor proprii, în total venituri, a „căzut”, de asemenea, de la 60%, în 2012, la 50% în 2013. Aceasta în condițiile în care Primăria are de încasat debite restante în valoare de 50 de milioane de lei. „Facem eforturi în continuare, avem foarte mulți bani de încasat, însă nu avem oameni suficienți pentru a ne face o strategie coerentă la Serviciul de executări silite”, relevă Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: