La Jocurile Naționale Special Olympics România

Patru elevi de la CSEI „Sf. Andrei” au obținut premii la înot și atletism

Participanți la Jocurile Naționale Special Olympics România de la Cluj, cel mai mare eveniment sportiv organizat pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului au adus acasă două premii I și tot atâtea premii II la înot, un premiu I, două premii II și o mențiune la atletism.
 

Potrivit informațiilor primite de la Uniunea Județeană a Sindicatelor din Învățământ, Sport, Cultură și Protecția Copilului „Pro Educația”, au fost premiați cu medalii, diplome și cadouri oferite de sponsori elevii Cristina Calenciuc (locul IV – atletism, locul I – înot), Mariana Smîntancă (locul II – atletism, locul I – înot), Monica Lorincz (locul I – atletism, locul II – înot) și Cătălin Istrate (locul II – înot, locul II – atletism). Sportivii de la CSEI „Sf. Andrei” au fost susținuți și antrenați de către profesorii Rodica Creț și Daniela Mihăilă, în baza sportivă a școlii și la piscinele din orașul Gura Humorului. Cu prilejul competiției, s-a făcut și evaluarea stării de sănătate a concurenților, care au primit ochelari de soare, iar cei cu afecțiuni oculare, ochelari de vedere. Jocurile Naționale Special Olympics România s-au desfășurat în perioada 31 mai – 3 iunie, reunind peste 300 de tineri care au concurat la probe de atletism și înot. În cele trei zile de concurs, ei au legat prietenii și s-au bucurat de „o atmosferă veselă, plină de muzică și mișcare”, au mai precizat reprezentanții UJS „Pro Educația”. Evenimentul a fost organizat de către Fundația Special Olympics, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj, al Fundației Vodafone România și în parteneriat cu Asociația Down – Centrul Educațional „Raluca”, Centrul de Zi „Sfânta Maria” – APAHNP (Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Neuropsihic) și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: