De Ziua Mondială a Mediului

Măsuri împotriva risipei de alimente

> APM organizează simpozionul cu tema „Utilizarea resurselor naturale și a alimentelor în contextul dezvoltării durabile”
 

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava organizează astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, simpozionul cu tema „Utilizarea resurselor naturale și a alimentelor în contextul dezvoltării durabile”. Directorul executiv Vasile Oșean informează că sunt invitați la simpozion elevi de la ecoșcolile sucevene, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de mediu, autorităților publice județene și locale. În cadrul manifestării vor fi prezentate lucrări cu tematică specifică, atât de către reprezentanți ai APM, cât și de către unii invitați. Apoi vor fi acordate diplome, din partea APM Suceava, pentru ONG-uri, școli și instituții care s-au remarcat în domeniul protecției mediului. Ziua Mondială a Mediului este celebrată în fiecare an pe 5 iunie și este instituită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Tema pentru din 2013 este: „Gândește. Mănâncă. Salvează.” „Prin alegerea acestei teme se dorește desfășurarea unei campanii de încurajare a măsurilor care conduc la reducerea risipei de alimente și de resurse naturale în general” a declarat Vasile Oșean. Un studiu al ONU evidențiază că, anual, aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente se risipesc. Aceasta înseamnă că 33% din totalul producției mondiale de mâncare se aruncă, în timp ce aproape 1 miliard de locuitori nu au ce mânca. Această cantitate de alimente risipite este echivalentă cu cea produsă în întreaga Africă subsahariană. Campania din acest an propune unirea eforturilor tuturor celor care pot lua măsuri, începând cu fiecare cetățean în parte și până la forurile de decizie, în vederea reducerii risipei de alimente și a impactului asupra mediului al producției de alimente. Aceste măsuri, se arată în studiul amintit, vor conduce și la economisirea banilor, eficientizarea producției și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: