„Basmul între ficțiune și perfecțiune”

În sala de festivități de la hotelul Gloria din Suceava, sâmbătă s-a desfășurat conferința internațională intitulată „Basmul între ficțiune și perfecțiune”.
 

Evenimentul a fost organizat de Școala Gimnazială Nr. 10, în cadrul proiectului multilateral Comenius „Active Citizenship Through Fairy Tales Content”, în parteneriat cu Grădinița „Căsuța poveștilor” Vatra Dornei și cu Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava. Conferința a reunit 75 de participanți, dintre care 16 profesori din Slovenia, Turcia și Spania, veniți în Suceava în cadrul ultimei întâlniri de proiect. „Conferința s-a dorit o pledoarie pentru tradiție și cultură, materializate în valorificarea basmelor populare, a valorilor morale pe care le conțin și a predilecției omului din toate timpuri pentru ficțiune și pentru perfecțiune”, ne-a spus prof. Rodica Zimbru, coordonatorul proiectului. Conferința a avut ca modalitate de organizare lucrul pe două serii de ateliere, fie-care precedate de o prezentare plenară. Manifestarea a debutat cu cuvântul de deschidere al directorului Școlii Gimnaziale Nr. 10, prof. Dumitru Chiuariu, urmat de prezentarea succintă a proiectului Comenius care a stat la baza organizării acestei conferințe de către coordonatorul lui, prof. Rodica Zimbru, după care au luat cuvântul directorul CCD Suceava, prof. Constantin Mărgineanu, fost director al Școlii Nr. 10, prof. Laurentie Șpac, inspector școlar de specialitate pentru învățământul primar, precum și reprezentanți ai instituțiilor partenere. Evenimentul a continuat prima sesiune plenară, „Originile basmului și predilecția omului pentru ficțiune”, realizată de prof. Rodica Zimbru, urmată de trei ateliere de lucru, conduse de prof. Raluca Gherman, Monica Huțan și Guzu Mihaela, după care a urmat a doua sesiune plenară, „Nevoia de perfecțiune a omului din toate timpurile”, realizată de prof. Daniela Zup, care s-a materializat în două workshopuri coordonate de prof. Daniela Babii, Maria Cucuveică și Luminița Andronachi. Fiecare serie de workshopuri s-a finalizat cu prezentarea în plen a produselor finale: postere, fotografii, înregistrări video. „Consider că evenimentul și-a atins pe deplin obiectivul” a declarat prof. Rodica Zimbru. „Am văzut pe fețele participanților entuziasmul, dorința de comunicare, de a împărtăși valori culturale și morale comune, participarea efectivă și schimbul de experiențe și bune practici în ceea ce privește valorificarea aspectelor etice și de conduită, metode și modalități concrete de lucru cu elevii” a mai adăugat ea, evidențiind locul și rolul unor astfel de activități în promovarea valorilor școlii. „De asemenea, țin să mulțumesc întregului colectiv de cadre didactice și nedidactice ale școlii pentru felul cum s-au implicat în toate activitățile săptămânii trecute, pentru efortul lor susținut pentru bunul mers al întâlnirii de proiect și pentru toată activitatea desfășurată în pregătirea și desfășurarea conferinței. Asta dovedește o dată în plus că școala noastră se poate mândri cu un colectiv de oameni cu adevărat valoroși” a concluzionat prof. Rodica Zimbru. IONEL CURCAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: