După probele de aptitudini pentru admiterea la liceele vocaționale

Au mai rămas locuri la LPS și la Colegiul de Artă

După desfășurarea probelor de aptitudini pentru admiterea la liceele vocaționale din municipiul Suceava, au mai rămas 24 de locuri la Liceul cu Program Sportiv și alte 19 la Colegiul de Artă, la clasele patrimoniu cultural, arhitectură, arte plastice și decorative.
 

La Liceul cu Program Sportiv au fost admiși 116 candidați, în urma probelor de aptitudini sportive, pe cele 140 de locuri disponibile, 24 de locuri fiind disponibile pentru a doua etapă a admiterii. La CN „Mihai Eminescu” din Suceava, în urma probelor, la profilul pedagogie-învățători-educatori au fost admiși 83 de candidați pe cele 56 de locuri disponibile. La CN „Petru Rareș” s-au încheiat probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în anul școlar 2013-2014 în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională (engleză, franceză, germană). În urma lor, au fost depuse 42 de contestații la limba engleză și alte 11 la limba germană. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, înainte de rezolvarea contestațiilor, la ambele probe de la limba engleză, oral și scris, s-au prezentat 321 candidați din cei 334 înscriși, fiind promovați 244. La franceză s-au prezentat 20 din cei 38 de elevi de-a VIII-a înscriși, fiind admiși 20. La germană au promovat 82 din cei 103 candidați prezenți la ambele probe. La probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clase bilingve, pentru a fi admis un candidat trebuie să obțină cel puțin nota 6. În situația în care candidatul a obținut la această probă o notă mai mică decât 6, se consideră că el nu a promovat proba respectivă. Candidații respinși la probele de aptitudini vor participa la repartizarea computerizată, putând să se înscrie la alte filiere și profiluri din cadrul aceleiași unități de învățământ sau la alte unități de învățământ. Nota obținută la proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă nu va fi inclusă în calculul mediei de admitere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI