Specialiști cu handicap

Recentul control guvernamental și național asupra comisiilor și serviciilor județene de evaluare a persoanelor adulte cu handicap – în urma repunerii în evidență a unor boli vechi de legislație și de sistem care prejudiciază persoanele cu handicap – a relevat, ca o concluzie astfel formulată pentru presă, că în multe astfel de structuri lipsesc specialiștii. Ori că nu sunt suficienți, ori că nu sunt cu toții abilitați/avizați. Pare-se că în unele cazuri administrațiile (angajatorul) se vor fi gândit că astfel fac niște economii (adică și-au găsit ele la ce capitol să facă economii!).
 

L.D. CLEMENT

Economii se vor fi făcut și se fac inclusiv la „handicapați”, fie că este vorba despre nenorociți care au picat între normele legislative și sunt în situația de a le fi refuzate niște drepturi necesare, fie că este vorba despre beneficiari pentru care cuantumul drepturilor n-a fost ajustat decât nesemnificativ în anii din urmă. Cât despre specialiști… Absolvenți care ar putea obține în principiu această calitate sunt cu duiumul; însă, vorba aceea: lume multă, oameni puțini. Și ca să-și dovedească această calitate (în marea majoritate a cazurilor este vorba inclusiv despre studii private suplimentare, foarte costisitoare), dar și ca să se încumete să lucreze în domeniu. Fiindcă mereu se uită a se zice că leafa unui astfel de prețios specialist este aidoma unei indemnizații de handicap gr. I cu însoțitor…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI