Firmele sucevene, neinteresate de ucenicia la locul de muncă

> „Cu toate că am avut bani alocați pentru subvenționare agenților economici, până în prezent nu au existat solicitări din partea acestora” a declarat Mirela Adomnicăi
În județul Suceava, tinerii cu vârsta sub 25 ani au o pondere destul de ridicată în numărul total al șomerilor, a arătat, în ședința Colegiului prefectural de ieri, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Mirela Adomnicăi. Ea relevă că, în cursul anului 2012, cea mai mare pondere, de 25,6%, a fost atinsă în noiembrie, tendința crescătoare manifestându-se începând cu luna iulie, după ce s-a încheiat anul școlar.
 

De regulă, acest trend se înregistrează până în luna decembrie, după care urmează să scadă în lunile februarie și martie, odată cu expirarea perioadei de 6 luni, de plată a indemnizației de șomaj, aspect valabil în cazul absolvenților care nu se încadrează în muncă înainte de termenul de încetare a ajutorului respectiv. „Se remarcă o pondere ridicată a tinerilor în vârstă sub 25 de ani, în numărul total al șomerilor din evidență. Dacă pentru celelalte categorii de vârstă se menține o aceeași valoare pe tot parcursul anului, la tineri se observă o creștere de la circa 1.000 de persoane în lunile aprilie, mai și iunie, ajungând până la aproximativ 3.000 de persoane, în lunile noiembrie, decembrie” a precizat Mirela Adomnicăi. Pentru realizarea unui grad mai mare de absorbție a tinerilor pe piața muncii, AJOFM anunță că desfășoară acțiuni de promovare a uceniciei la locul de muncă. În ciuda faptului că AJOFM avea bani pentru subvenționarea agenților economici, nicio firmă nu s-a arătat interesată să preia tineri pentru a-i pregăti. „În acest sens vom realiza campanii de informare privind formarea profesională prin ucenicia la locul de muncă. Deși este în vigoare Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă și cu toate că am avut bani alocați în buget pentru subvenționarea agenților economici, până în prezent nu au existat solicitări din partea lor” a declarat Mirela Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: