Ca și în cazul serviciului de salubritate

Bătălie mare pentru contractul bienal,de 7,8 milioane de euro, de întreținere și reparare a străzilor sucevene

> „Sper ca, după ce se va termina bătălia, timp de 2 ani să avem liniște și să ne facem, cât de cât, o strategie de asfaltare a acestor străzi”, reliefează primarul Ion Lungu > Până acum, contractul era semnat pe durata unui singur an, iar după nelipsitele contestații intra în vigoare abia în toamnă, când aproape că nu se mai puteau face intervenții
 

Zilele acestea expiră termenul de depunere a ofertelor pentru licitația de atribuire a serviciului de reparare și întreținerea străzilor din municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat că noul contract va fi semnat pentru o perioadă de 2 ani, și nu de un an ca până acum, în așa fel încât Primăria să-și poată face și aplica o strategie în domeniu. Lungu precizează că, în situația contractului semnat pe durata unui singur an, acesta, după nelipsitele contestații, intra în vigoare abia în toamnă, când aproape că nu se mai puteau face intervenții. Edilul-șef spune că valoarea noului contract este cuprinsă între 28 și 34 de milioane de lei (circa 7,8 milioane euro), fără TVA, acesta având o valabilitate de 24 de luni, începând cu data parafării. Cei care vor să se înscrie în cursă trebuie să aibă o cifră de afaceri totală de minimum 56 de milioane de lei în ultimii 3 ani și să facă dovada că în ultimii 5 ani au avut lucrări similare în valoare de 28 de milioane de lei, fără TVA. Șeful municipalității sucevene prevede că și în acest sector, ca și în cazul serviciului de salubritate stradală, se va da o adevărată bătălie. „Sper ca după ce se va termina bătălia, pentru că, și în acest caz, cu siguranță, vom avea o bătălie, timp de 2 ani să avem liniște și să ne facem, cât de cât, o strategie de asfaltare a acestor străzi. Așa cum se știe, din cauza întârzierii aprobării bugetului local, așa cum s-a întâmplat în acest an, ajungem cu semnarea contractului în luna octombrie, iar în cele două luni rămase până la sfârșitul anului nu se mai poate face nimic din cauza frigului”, a evidențiat Ion Lungu. În prezent, serviciul de reparare și întreținere a străzilor este atribuit, prin licitație publică, către o asociere formată din societățile comerciale SUCT Suceava și Florconstruct Suceava. Obiectul contractului îl constituie executarea lucrărilor de întreținere și reparare a străzilor, în vederea menținerii parametrilor geometrici a suprafețelor carosabilului și îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a traficului rutier din municipiul Suceava, în funcție de necesități. Contractul este valabil pentru o perioadă de 12 luni și are o valoare de 14 milioane de lei (circa 3 milioane euro).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: