Vrem opinii !

În graba cu care suntem obligați să judecăm lucrurile, în efortul deloc ușor de a înțelege regulile Europei și mai ales de a le accepta atunci când, dacă nu sunt de-a dreptul potrivnice cutumelor noastre, le pun sub semnul îndoielii, scăpând din vedere teme extrem de serioase. Una dintre ele este regionalizarea. Care, nu-i așa?, trebuie făcută neapărat și nu cândva, ci mâine. Îmi declin competența și puterea de înțelegere în materie. Dar cred că pot face un pariu că, peste 20 de ani de la executarea acestui ordin, pe malul Prutului sau în zona Hârlăului nu se va trăi mai bine decât acum. Nu dau exemple de zone din Bucovina, căci aici lumea este mult mai avută și mai gospodăroasă decât admit orbii de la București, care etichetează zona drept cea mai săracă din România. Mai săracă decât zone recunoscute ca năpăstuite din țară, dar, iacă-tă, „îmbogățite” de clasificarea atât de pricepuților de la București!
 

Dumitru TEODORESCU

Cred că este deci nevoie de opinia dv., cei pe care îi frământă tema aceasta, mult mai fierbinte, mai profundă și mai amenințătoare decât ne-o prezintă promotorii ei. Am mai făcut cu ceva vreme în urmă o asemenea invitație: exprimați-vă, cei ce doriți, opinia în legătură cu acest subiect. Punem la dispoziție doritorilor paginile ziarului, pentru că este vorba despre un viitor parcă mai incert decât cel promis de regionalizatorii noștri (că „ceilalți” au regionalizat deja Bucovina, de exemplu, despărțind-o cu sârmă ghimpată, ferească Dumnezeu de asemenea regionalizare!). Dar nu vrem să inducem o temere sau alta. Iată însă o temă care impune dezbatere publică, pentru că ideea de dezvoltare pe banii Europei o fi obligatorie, dar ce te faci dacă Europa intră în… insolvență? Trebuie să le arătăm decidenților că ne pasă ce Românie lăsăm urmașilor. Și când spun lăsăm cred cu convingere că regionalizarea este problema fiecăruia dintre noi. Măcar să știm ce votăm.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: