Județul Suceava ar putea fi parte din regiunea Moldova-Bucovina

> Comisia pentru regionalizare a reținut propunerea primarului municipiului Suceava Ion Lungu care a considerat că așa ar trebui să se numească actuala Regiune de Dezvoltare Nord-Est
 

Ion Lungu

Viitoarea regiune din care va face parte județul Suceava ar putea să poarte denumirea Moldova-Bucovina. Aceasta după ce, la întâlnirea de ieri, de la Iași, pe tema viitoarei organizări administrativ-teritoriale a României, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut respectiva propunere în plenul audierii publice amintite. Edilul-șef sucevean a declarat că inițiativa sa a fost apreciată de comisia de specialitate, cât și de vicepremierul Liviu Dragnea, coordonatorul demersurilor pregătitoare ale procesului de regionalizare. „La întâlnirea pe teme de regionalizare de la Iași, am propus ca denumirea viitoarei regiuni din care va face parte și județul Suceava să includă și numele provinciei istorice Bucovina, indiferent unde ar urma să fie stabilită capitala regiunii. Am dat ca exemplu denumirea de Regiunea Moldova-Bucovina, lucru care a fost apreciat și reținut de către comisia pentru regionalizare”, a declarat Ion Lungu. El a ținut să precizeze că Bucovina reprezintă un brand, atât național, cât și internațional, și ar fi păcat ca acesta să fie marginalizat. Cât despre sediul capitalei noii regiuni, Ion Lungu a apreciat că, mai mult ca sigur, acesta va fi stabilit la Iași. Aceasta din moment ce un sondaj, efectuat la comanda structurii cu atribuții pe linia regionalizării, arată că pentru Suceava-reședință de regiune s-au pronunțat doar 14% dintre respondenți, în timp ce Iașiul a adunat 48% dintre răspunsurile favorabile. Regiunea Moldova-Bucovina ar urma să se constituie pe structura Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, din care fac parte județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui și Neamț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: