La licitația pentru salubritatea suceveană

Contestație la contestație

Asocierea de firme Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava&Bratners Servicii Ecologice Cluj-Napoca a revenit cu încă o contestație la licitația pentru delegarea prin concesionarea gestiunii serviciului de salubritate stradală organizată de Primăria municipiului Suceava.
 

Cu toate acestea, primarul Ion Lungu a anunțat că ultimul termen pentru evaluarea ofertelor competitoarelor înscrise în cursă este 26 mai. „Aceeași asociere a mai depus o contestație, legată de unele termene. Se pare că, slavă Domnului!, la contestații stăm bine”, a iterat Lungu. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a mai respins o contestație a asocierii de firme Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava&Bratners Servicii Ecologice Cluj-Napoca. Potrivit CNSC, argumentele invocate de către firmele contestatoare nu erau „temeinice și justificate”, drept pentru care procedura de licitație a continuat, inclusiv cu ceilalți doi participanți, respectiv, Rosal Grup București, actualul operator de salubritate din Suceava, cât și cu Romprest București. Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava și Bratners Servicii Ecologice Cluj-Napoca s-au adresat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, „pârând” organizatorul, adică Primăria Suceava, că ar fi prelungit în mod nejustificat termenul pentru depunerea ofertelor de către competitori. Ion Lungu a declarat că, întrucât la mijloc erau 2 zile nelucrătoare, a considerat că este necesar să dea „un termen mai larg” potențialilor doritori să se înscrie la licitație. De precizat este și că, de la 1 decembrie 2012, din cauza declanșării cu întârziere a procedurilor de licitație, autoritățile sucevene au fost nevoite să prelungească vechiul contract de concesionare a serviciilor publice de salubritate, document parafat, încă din anul 2004, cu Rosal Grup București.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: