Colegiul electoral Vatra Dornei, reprezentat de doi deputați USL

Legislația actuală în materie electorală și care nu sancționează traseismul politic al parlamentarilor a determinat o aberație.
 

Astfel, Colegiul uninominal nr. 9 din județul Suceava, ce include Vatra Dornei și zona din apropiere, este acum reprezentat de doi deputați membri ai USL și ai Alianței de Centru Dreapta, după ce deputatul PPDD Cezar Cioată s-a înscris în Partidul Conservator. Cezar Cioată a anunțat la începutul săptămânii că se înscrie în PC și, astfel, el devine membru al Alianței de Centru Dreapta PNL-PC și, implicit, membru al USL. În colegiul respectiv postul de deputat a fost câștigat cu peste 50% din voturi de deputatul PNL Dumitru Pardău. Pardău a obținut 61,86% din voturi, fiind urmat de candidatul PPDD, Cezar Cioată, cu 18,99% din voturi. La distribuirea mandatelor, în acest colegiu s-a suplimentat un post de deputat pentru PPDD, în baza legii electorale în condițiile în care PPDD obținuse în județ 11,82% din voturi. Legea a acordat mandatul suplimentar PPDD, dar în acest caz, prin înscrierea lui Cioată în USL, s-a ajuns ca un colegiu uninominal să fie reprezentat de doi deputați USL. În județul Suceava, în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2012, USL a câștigat la Camera Deputaților 59,41% din voturi, ARD a obținut 23,13% din voturi, iar PPDD, 11,82% din voturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: