Începând de azi

Elevii de-a XII-a simulează din nou bacalaureatul

> Testarea va cuprinde circa 7000 de elevi, potențiali candidați la examenul din vară
Cea de-a doua simulare a examenului de bacalaureat începe astăzi în unitățile de învățământ liceal din județ și va cuprinde circa 7000 de elevi din clasa a XII-a. Testările se vor desfășura în condiții similare celor de la examenul propriu-zis, din vară, cu subiecte structurate asemănător, fiind necesare pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen și să-și evalueze nivelul cunoștințelor. Simularea începe cu proba scrisă la limba și literatura română, urmând ca în zilele de 15 mai și 17 mai, elevii să susțină probe la matematică sau istorie și la o disciplină la alegere, în funcție de specializare. Examenele vor începe la ora 9, elevii având la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Notele obținute vor fi trecute în catalog.
 

Supravegherea elevilor va fi asigurată de cadrele didactice ce au ore de curs la clasele la care se organizează simularea, dar vor fi monitorizați și video, acolo unde este posibil. Fiecare unitate de învățământ își va centraliza, la final rezultatele obținute de elevi, care vor fi analizate în cadrul consiliilor profesorale din școli, dar vor fi prezentate și părinților. Având în vedere promovarea foarte scăzută la bacalaureatul de anul trecut, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a luat decizia de a organiza anul acesta două simulări, prima având loc în februarie. Numai că, la aceasta, rezultatele au fost la fel de slabe ca anul trecut. La prima simulare au participat 5.225 de elevi, doar 1.297 de elevi obținând note peste 5.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: