Acțiuni de ecologizare realizate de elevii din Cajvana

Elevii de la Liceul Tehnologic Cajvana au întreprins la începutul acestei luni o serie de acțiuni de ecologizare în localitatea natală.
 

Potrivit directorului unității de învățământ, prof. Nicolae Robu, în ziua de 1 mai, ei au reușit să curețe zona din jurul școlii, toate străzile din localitate și au igienizat mai multe locuri din oraș. „Ecologiștii din Cajvana și-au propus să schimbe atitudinea întregii comunități față de natură, informându-i, responsabilizându-i sub genericul «Îți pasă? Implică-te!» Însoțiți de cadre didactice, dotați cu saci și mănuși, școlarii au întreprins o reușită acțiune de strângere a gunoaielor de pe drumurile care duc spre locurile denumite „Groapa Rusului”, „Tăul Satului”, comuna Arbore, pădurea Codru din vecinătatea orașului. După două ore de hărnicie, s-au adunat peste 60 de saci de deșeuri, care au fost ridicați de la punctele de colectare de mașina de salubrizare a Primăriei Cajvana și transportați la groapa de gunoi. Pe lângă acțiunea de ecologizare, elevii au avut parte de mișcare în aer liber și socializare, încheind ziua în parcul de joacă din Cajvana” a precizat prof. N. Robu. Directorul liceului a menționat că la activitate au participat elevi din clasele 0 și I-IV, însoțiți de profesorii și învățătorii Floarea Carcu, Ștefanica Tomescu, Emilian Nutu, Floarea Pițu, Trandafira Solcan, Traian Seserman, Cristina Tomuț, Floarea Gurău, Casandra Pițu, Ion Boca, Irina Davidoaia, Adriana Savu, Nicolae Dranca, Mihaela Rezuș, Minodora Dranca, Nicolae Țăranu, Ecaterina Ciotu și Lidia Loredana Seserman. „Îi menționăm pe cei mici, în special, pentru abnegația și dăruirea lor, dar nu trebuie să-i uităm nici pe cei mari. De altfel, elevii din ciclul gimnazial și liceal nu au rămas nepăsători, ei alăturându-se celor mici împreună cu domnii profesori diriginți. De remarcat sunt clasele a V-a A, coordonată de prof. Ionuț Savu, a V-a B, coordonată de prof. Adriana Barbacariu și a V-a E, coordonata de prof. Mirela Solcan, dar și clasa a VII-a C, coordonată de prof. Sanda Oana Robu, care au plantat flori în curtea liceului. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul nemijlocit al Primăriei Cajvana, reprezentată de dl primar Gheorghe Tomăscu, și al operatorului de salubritate SC Mitrofan S.R.L. din Cajvana, reprezentată de dl Gavril Mitrofan, care a sponsorizat evenimentul. A fost o activitate extrașcolară cu scop educativ, dar și în folosul comunității, locurile respective rămânând mai curate” a arătat directorul Liceului Tehnologic Cajvana. Din partea școlii, au răspuns de inițierea, organizarea și desfășurarea acțiunii echipa managerială formată din: director, prof. Nicolae Robu, și directorii adjuncți, prof. Iulian Ciotu și Floarea Iacoban. Astfel de acțiuni de ecologizare aflăm că au avut loc și în fiecare zi din săptămâna ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!”, program desfășurat în perioada 1-5 aprilie a.c.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: