Peste 200 de miei au fost sacrificați de Paște, în fața cumpărătorilor

În cele 3 centre special amenajate și autorizate temporar, la solicitările scrise din partea primăriilor din Suceava, Pătrăuți și Verești, mai mulți fermieri și-au sacrificat mieii cu respectarea condițiilor generale și specifice de igienă, bunăstare a animalelor și gestionare stabilite de legislația sanitară veterinară, anunță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava.
 

Potrivit responsabililor DSVSA, în Verești, Ioan Chihaia a tăiat, la solicitarea consumatorilor, 60 de miei, Aurel Dolceanu sacrificând, în aceeași localitate, 50 de animale. În municipiul Suceava, crescătorul de ovine Ana Șuiu a sacrificat direct, la fața locului, 62 de miei, în Pătrauți Elena Șuiu tăind, într-un spațiu amenajat pentru funcționare temporară, 30 de miei. Pe de altă parte, inspectorii DSVSA anunță că au controlat piețele și halele de desfacere a produselor alimentare de origine animală și nonanimală; târgurile și piețele; supermarketurile; alte 378 unități de comercializare. Lucrătorii Serviciului de inspecție și cei ai Biroului de siguranță a alimentelor de origine animală au participat, în echipe mixte de control, cu personal al Inspectoratului de Poliție Județean, la verificarea piețelor agroalimentare din municipiul Suceava, pieței angro de legume și fructe din Burdujeni, a piețelor din Rădăuți și Verești. De asemenea, înaintea sărbătorilor pascale, controlate au fost 293 de unități de alimentație publică, în special pensiunile care au anunțat că organizează mese festive. „Nu s-au constatat încălcări ale legislației sanitare veterinare” informează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI