Pentru că nu au făcut curățenie la locul de picnic al sucevenilor

Angajați ai Primăriei, pe cale să fie dați afară din serviciu

> Lucrătorii respectivi l-au informat pe primarul Lungu că au pregătit baza de agrement „Trei iazuri”, astfel încât localnicii să poată merge la picnic de 1 Mai și Paște
 

Mai mulți lucrători ai Direcției Domeniului Public a Primăriei Suceava vor fi sancționați, inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, șeful administrației locale, Ion Lungu. Edilul-șef a declarat că a fost dezinformat de către angajații respectivi, care l-au asigurat că la locul de agrement „Trei iazuri” a fost făcută curățenie, astfel încât localnicii să poată merge la picnic de 1 Mai și Paște. Lungu a precizat că a primit reclamații că locul cu pricina arăta jalnic, motiv pentru care și-a cerut scuze de la suceveni. „Îmi cer scuze, însă am fost dus în eroare de către angajații din Primărie. Au spus că s-a făcut curățenie, și nu era făcută așa cum ar trebui într-o zonă de agrement. O să-i sancționez și o să mai scap de câțiva din Primărie” a declarat primarul Ion Lungu. Șeful administrației locale spune că a luat legătura cu conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina”, care va pune la dispoziție bărci și personal. Astfel, până la sfârșitul lunii mai, acesta din urmă, împreună cu muncitorii de la Direcția Domeniului Public, vor „salubriza” cele 3 iazuri acoperite de ambalaje din plastic și alte resturi. De asemenea, la iarnă, ar urma să se treacă la desecarea și decolmatarea iazurilor. Lungu a precizat că, din cauza crizei economice, proiectul de modernizare a zonei de agrement „Trei iazuri”, situată pe strada Brădetului, lângă Casa de oaspeți, în spatele fostei uzine electrice, nu mai poate fi realizat cu fonduri guvernamentale. „Vom încerca să facem modernizarea acestei baze cu fonduri proprii ale Primăriei. Însă, pentru început, ne vom ocupa de igienizare” a explicat primarul. În 2010, Consiliului Local a aprobat o investiție de 10,8 milioane de lei pentru amenajarea zonei de agrement „Tătărași”. Locația este prevăzută a avea spații verzi, locuri de joacă pentru copii și alei pietonale, platforme de tip amfiteatru, precum și construcții cu destinația de cazare, servicii, alimentație publică și manifestări culturale. Un loc separat ar urma să fie rezervat unui lac ambiental și spațiilor verzi, dar și lacului de agrement pentru ambarcațiuni ușoare de tipul bărcilor sau hidro-bicicletelor. Zona de sport și servicii a fost proiectată cu terase, spații comerciale și de alimentație publică, terenuri de baschet și tenis, cu „gradenele” aferente. De asemenea, fuseseră prevăzute un cabinet medical și grupuri sanitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: