Din cauza neactualizării domeniului public

Acordul de finanțare pentru reabilitarea a 10 străzi și două poduri stă pe loc

Municipalitatea suceveană aștepta, ieri, ca Guvernul, întrunit în ședința săptămânală, să aprobe o hotărâre de actualizare a domeniului public al unităților administrativ-teritoriale, municipiul Suceava figurând pe listă cu două obiective.
 

Primaria Suceava

Este vorba despre două poduri de pe străzile Plevnei și Cuza Vodă, neînscrierea acestora în domeniul public actualizat fiind de natură să împiedice semnarea acordului de finanțare în cadrul unui proiect POR de reabilitare a infrastructurii rutiere. „Așteptăm o hotărâre de guvern prin care să se actualizeze domeniul public al municipiului Suceava, în cadrul acestui act normativ noi fiind prinși cu două poziții, respectiv cu podurile de străzile Plevnei și Cuza Vodă. Astfel, vom avea toată documentația pentru proiectul de reparare din cadrul POR, partea suplimentară” a precizat ocupantul fotoliului din Areni. Lungu a ținut să menționeze că firma Specialist Consulting București a întocmit atât studiul de fezabilitate, cât și proiectul tehnic, acestea fiind deja recepționate de Primăria Suceava. Prin proiectul depus pe Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli de creștere urbană”, în calcul este luată, în primul rând, continuarea modernizării DE 85, cu străzile Cernăuți, Traian Vuia și Grigore Alexandru Ghica, din zona Ițcani, spre municipiul Rădăuți. De asemenea, în lucru ar urma să intre arterele George Enescu, Universității, Mihai Eminescu, Zamca și Mărăști. În proiect mai sunt cuprinse reparații la podul peste râul Suceava și pasajul de peste calea ferată, ambele din cartierul Ițcani, precum și la podurile de pe străzile Plevnei și Cuza Vodă. Investiția de 8,9 milioane de euro este programată a se desfășura într-un interval de 30 de luni. „Noi sperăm că având documentațiile care au fost trecute de comisia tehnică a executivului, și alături de hotărârea de guvern privind actualizarea a domeniului public, să încheiem acordul de finanțare la Agenția de Dezvoltare Nord-Est și să putem demara reabilitarea, cu fonduri europene, a altor 10 străzi din municipiul Suceava” a explicat primarul Ion Lungu. Proiectul vine în continuarea celui de modernizare a 14 străzi, a pasajului CFR, a parcurilor și a podului de peste Suceava, care a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: