Râșca

Tentativă de omor în grup

Luni, la ora 0.52, Postul de poliție Râșca a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” că părții vătămate Alina Ș., din comuna Bogdănești, i-a fost spart geamul autoturismului de către persoane necunoscute. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în timp ce Alina se deplasa pe drumul forestier Râșcuța, conducându-și autoturismul, s-a întâlnit cu un grup de tineri, care i-au spart geamul autoturismului cu o piatră, lovind de asemenea și alte componente ale acestuia.
 

La fața locului, precizează IPJ Suceava, a fost identificat Nicolae A., de 23 de ani, din comuna Bogdănești, care se afla în apropierea drumului forestier, în stare de inconștiență. Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul municipal Fălticeni, unde a fost diagnosticat cu ,,traumatism cranio-cerebral acut închis – comă gradul III, contuzie facială, observație proces expansiv intracranian”, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean Suceava. În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că, la data de 5.05.2013, Nicolae A. s-a deplasat cu un grup de prieteni în pădurea Ocolului Silvic Râșca, iar în urma unei discuții contradictorii cu unele persoane din anturajul său a hotărât să se deplaseze pe jos spre domiciliu. Imediat, Alina s-a urcat la volanul autoturismului, însoțită de fratele victimei, Iulian A., și de Constantin C., și a plecat în căutarea celui supărat pe gașcă. L-au ajuns pe drumul forestier Râșcuța, la o distanță de circa 600 m spre satul Dumbrăveni, iar în timp ce încercau să-l convingă să urce în autoturism au observat că din sens opus se apropiau mai mulți tineri care aveau în mână corpuri contondente (pari, pietre etc.). Aceștia au început să le lovească autoturismul, fapt care a determinat-o pe Alina să se deplaseze spre satul Dumbrăveni, lăsându-l însă pe Nicolae în locul respectiv. Care a luat o bătaie soră cu moartea. Din verificările poliției, a rezultat că autorii agresiunii sunt Iulian C., de 19 ani, Ilie P., de 23 de ani, și fratele său, Petruț P., de 28 de ani, toți din comuna Râșca, care au fost identificați, conduși și audiați la sediul postului de poliție. Ulterior, la 6.05.2013, în continuarea cercetărilor privind agresiunea comisă, s-a stabilit că, la comiterea faptei, a mai participat și Gabriel A., de 22 de ani, din comuna Râșca. În urma reexaminării medico-legale a victimei, s-a stabilit diagnosticul ,,traumatism cranio-cerebral acut închis – comă gradul III, contuzie facială, observație proces expansiv intracranian, edem subdural”, leziuni care au pus în pericol viața victimei, care a suferit o intervenție chirurgicală de urgență la Spitalul Județean Suceava și pentru care necesită 70-80 zile de îngrijiri medicale. Cercetările au fost preluate de o echipă operativă din cadrul Serviciului investigații criminale, coordonată de un procuror criminalist, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor calificat, față de cei 4. Autorii au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: