Simpaticii de ei

Așa, de-o curiozitate, am lansat o interogare pe un motor de căutare web (fiindcă, iată, la multe sunt de folos astfel de instrumente), în încercarea de a înțelege cam cum este folosit curent cuvântul „simpatic”. Și fără să scotocesc prea mult, am găsit că dl Ouatu (cel care, prin vrerea unei minore majorități, ne va reprezenta în curând la Eurovision) se socotește „un personaj simpatic, agreabil”. (Depinde de gusturi. Mie îmi este clar doar că este „un personaj”!). Mai încolo, am găsit vorbindu-se despre… fetițe, animăluțe simpatice și bebeluși, copii sau căței simpatici. Simpatici și drăguți, probabil asta va fi fiind ideea. Și am încercat s-o pun alături (executând un nod imaginar, că fără acest nod n-aș fi reușit) de rezultate ale recentului sondaj Geopol (plătit de o televiziune de știri pe care cercetarea a găsit-o ca fiind chiar cea mai urmărită televiziune de știri!).
 

L.D. CLEMENT

Printre altele, s-a pus întrebarea „Ce sentimente aveți față de fiecare dintre următoarele personalități publice?”, iar răspunsurile au fost categorisite după „mai degrabă simpatie” și „mai degrabă antipatie” (deși simpatia/antipatia se conturează, pare-mi-se, mai curând în zona emoțiilor, care abia după ce sunt exersate un pic dau contur sentimentelor). Și a ieșit o ierarhie (o galerie?) de simpatici (mai curând…) – Ponta, Isărescu, Antonescu și de prea puțin simpatici – M.R. Ungureanu, C.V. Tudor, A. Năstase. Plus o alta de antipatici (mai curând…) – Băsescu, G. Maior, D. Diaconescu, V. Blaga. Acum, că știm… realitatea (nostimă, nu?), ne putem întreba: La ce ne folosește?; La ce le folosește?… Însă mai întâi vom vedea cum va trece examenul simpatiei dl C. Ouatu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: