Realizare

Mită de 1000 de dolari, la fruntarii

> Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au prins în flagrant două persoane de sex bărbătesc, care au oferit și remis, efectiv, suma de 1000 dolari unor polițiști de frontieră, pentru a face un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv de a nu lua măsurile legale împotriva lor
 

O patrulă a poliției de frontieră din cadrul SPF Rădăuți – miercuri, 24 aprilie, în jurul orei 5.30 – a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Siret, un microbuz marca Dodge Sprinter, condus de Vasyl B., cetățean ucrainean, în vârstă de 33 de ani. În autoturism se mai aflau Vitaliy P. de 37 ani, Liudmila T., de 58 ani, Oleksandr K., de 42 ani și Oleg L. de 22 ani, toți cetățeni ucraineni. La controlul efectuat asupra microbuzului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe articole de îmbrăcăminte pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta niciun document de proveniență. Dată fiind situația de fapt, microbuzul, precum și cele 5 persoane au fost conduse la sediul Sectorului PF Rădăuți, în vederea efectuării unui control amănunțit. Astfel, au fost descoperite, ascunse printre bagajele personale, 262 articole de îmbrăcăminte, ce purtau numele unor mărci de renume, susceptibile a fi contrafăcute. „Pe timpul efectuării verificărilor, numiții Vasyl B. și Oleg L. le-au promis polițiștilor de frontieră care efectuau cercetările o sumă de bani, pentru a nu lua măsurile legale împotriva lor, scopul urmărit fiind denaturarea stării de fapt constatată în dosar și evitarea răspunderii penale” se arată într-un comunicat al polițiștilor de frontieră suceveni. Polițiștii de frontieră au adus imediat la cunoștința șefilor situația de fapt și au sesizat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava. Lucrătorii DGA, sprijiniți de polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au organizat și desfășurat acțiunea de prindere în flagrant, care a avut loc în jurul orei 10, context în care Vasyl B. și Oleg L. au fost depistați în timp ce ofereau polițiștilor de frontieră sume de bani în cuantum de 1.000 dolari, solicitându-le acestora să nu ia măsurile legale ce se impun împotriva lor. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și punerea în circulație de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: