Ieri, în parcarea Primăriei Suceava, miting împotriva „crimei ecologice”:

„Suceava vrea să respire”

Câteva zeci de cetățeni ai orașului Suceava, mai ales din cei care locuiesc pe strada Mărășești, s-au adunat ieri în parcarea sediului Primăriei Suceava, în cadrul unui „Miting împotriva crimei ecologice asupra spațiilor verzi” din oraș, în general, și a spațiului din fața blocului A6, în special.
 

Persoane în vârstă și mai tinere s-au „înarmat” cu lozinci de genul „Suceava vrea sa respire”, „Vino mamă să vezi cum distrug la spații verzi”, „Suceveni, trebuie să votați pentru orașul vostru”. Ei și-au unit vocile pentru a apăra verdele Sucevei: „Vrem să se stopeze așa-zisa toaletare a orașului Suceava, care a ajuns un oraș de cioate de tei și cioate de castani”, ne-a spus Mihai Deliu. Oamenii au manifestat mai ales pentru a atrage atenția asupra „crimei ecologice” de pe strada Mărășești, unde, chiar la colțul blocului A6, s-au tăiat mai mulți mesteceni, pentru a fi ridicat acolo un bloc de locuințe, de către proprietarul terenului. „Așteptăm să se trezească, să știe că oamenii nu sunt proști” a precizat Stelian Strugariu, referindu-se la reprezentanții Primăriei. Protestatarii sunt nemulțumiți de intenția lui Ionuț Gherman, fiului primarului comunei Slatina, Ilie Gherman, de a construi un bloc pe spațiul verde din apropierea unui bloc turn situat pe strada Mărășești. Investitorul imobiliar a început în urmă cu două săptămâni defrișarea zonei respective, dar locatarii au protestat, fiind chemați jandarmii și polițiștii pentru a opri tăierile. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că autoritățile locale nu au eliberat autorizație de construire pentru acel bloc și consideră că APM Suceava și Ocolul Silvic Pătrăuți s-au grăbit când au aprobat tăierea copacilor. El a arătat că investitorul imobiliar a primit doar un certificat de urbanism, care nu-i conferă dreptul să facă nicio construcție. Lungu a subliniat că, pe lângă planul de urbanism de detaliu, mai este nevoie și de acordul vecinilor pentru obținerea unei autorizații de construire. El a precizat că a cerut emitenților să suspende autorizația de tăiere a copacilor până când persoana care dorește să ridice un bloc de locuințe în zonă obține o autorizație de construire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: