După ce i s-a propus drept sediu clădirea Grădiniței „Așchiuță”

Direcția de cultură a municipiului Suceava va funcționa la „Centrul pentru susținerea tradițiilor bucovinene”

Direcția de cultură a municipiului Suceava ar putea funcționa în incinta sediului „Centrului pentru susținerea tradițiilor bucovinene”, a anunțat primarul Ion Lungu. Imobilul de pe strada Universității, aflat în prejma Patinoarului artificial, a fost ridicat cu fonduri europene și va fi inaugurat oficial joi.
 

„Timp de 5 ani de zile, acesta va fi gestionat conform contractelor pe care le avem, după care putem dezvolta și alte activități. Avem intenția de a stabili, în această clădire, reprezentativă pentru municipiul Suceava, noul sediu al direcției de cultură” a precizat Lungu. În noiembrie 2009, edilul-șef arăta că proiectata direcție de cultură a Primăriei Suceava urma aibă un sediu propriu începând cu anul următor. Șeful administrației locale propunea, atunci, că structurii din cadrul aparatului propriu al executivului să i se pună la dispoziție unul dintre corpurile de clădire ale Grădiniței „Așchiuță”, trecută prin intervenții de modernizare. Lungu arăta că noua locație este una cu rezonanță istorică și că aceasta prezenta toate facilitățile pentru o activitate în condiții prielnice. „Voi propune Consiliului Local ca respectiva clădire să aibă ca destinație găzduirea sediului direcției de cultură. Este jenant ca, într-un municipiu cu tradiție și istorie, să nu avem un imobil adecvat pentru activitatea culturală” reliefa, la acea dată, primarul. „Centrul pentru susținerea tradițiilor bucovinene”, care va fi dat în folosință pe 25 aprilie, are demisol, parter, două etaje și mansardă. La demisol sunt plasate amenajările pentru asigurarea utilităților, iar la parter un punct de informare turistică, precum și altul de „dezvoltare europeană”, acesta din urmă aparținând Primăriei Suceava. Etajul I este destinat unei săli multifuncționale de conferințe, iar la etajul al doilea vor funcționa atelierele de lemn, țesături, încondeiere ouă, pielărie, ceramică, confecționare măști și pictare icoane. „A ieșit o lucrare bună, sala multimedia urmând a fi pusă la dispoziție, gratuit, pentru evenimente culturale și de altă natură, la fel și mansarda, unde sunt amenajate spații de expoziții, în aer liber sau acoperite” a precizat Ion Lungu, adăugând că, potrivit rigorilor contractelor de finanțare europene, pe durata a 5 ani, la noul obiectiv nu pot fi instituite niciun fel de taxe. Activitatea centrului va fi coordonată de consilierul pe probleme de cultură al primarului, Vasile Ilie, fost vicepreședinte al Consiliului Județean. Proiectul „Centru pentru susținerea tradițiilor bucovinene” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere și a avut ca perioadă de implementare 30 de luni. Execuția a fost adjudecată la licitație de firma suceveană Muha. Investiția s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, 50% fiind finanțare comunitară, cealaltă jumătate revenind Sucevei – Primăria Suceava (75%), în calitate de lider de proiect, și Consiliul Județean (25%).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: