Crimă odioasă pe Aleea Lalelelor !

Ginerele unui profesor de artă pensionar bate, sâmbătă, la ora 9.40, la ușa acestuia, la parterul unui bloc de pe Aleea Lalelelor, numărul 8, în cartierul George Enescu, din Suceava. În spate la ceea ce sucevenii denumesc „la Dorna, vizavi de Curcubeul”.
 

Dan Cornel

Se zice că ginerele îi mai bătea la ușă din când în când. Și îi aducea mâncare. Îl găsește mort, cu un bandaj mic pe tâmpla stângă. Imediat este anunțată poliția, iar „telefonul fără fir” al boschetărimii din cartier intră în funcțiune. Profesorul, om cu suflet mare, primea pe oricine în casă. Verdictul celor din zonă, din crâșma din gang, unde el obișnuia să bea, atunci când avea bani, a fost unul singur: a fost omorât!… Ieri, parchetul județului a confirmat omuciderea: Cornel Dan avea lovituri la cap și fractură de coloană cervicală, în casa lui anchetatorii găsind multiple pete de sânge, chiar din holul locuinței. Vecinii le-au relatat polițiștilor că, în ultimele luni, în casa lui intrau adesea o tânără și un bărbat mai în vârstă, iar de multe ori cineva provoca scandal. Urmează, spun surse judiciare, să fie identificat autorul odioasei crime. Profil de artist Originar din Carei, județul Satu Mare, profesor de artă plastică. Operator proiecționist la cinematografele din Rădăuți și Dornești, desenator tehnic la „Rulmentul” Suceava, iar, după absolvirea Facultății de Arte Plastice din Iași, a activat ca profesor de educație plastică și desen la Clubul Elevilor Suceava, apoi la Școala Populară de Arte din Suceava, dar și la școala din comuna Satu Mare. Participă la concursuri și expoziții naționale și internaționale, realizează tapiserii. Scenograf și om bun la toate, a regizat și a jucat teatru (Timișoara, Iași, Piatra Neamț, Suceava), a făcut grafică în presă, precum și ilustrații de carte. Puțini știu, însă, dar trebuie consemnat, că desenele de pe pereții exteriori ai fostului „Leagăn”, care adăpostește, actualmente, sediul DGASPC Suceava, au fost realizate sub bagheta magică a celui care a fost, odată, Dan Cornel, profesorul atâtor generații de copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: