Odată cu venirea primăverii

Șomaj în scădere

> Diminuarea este pusă inclusiv pe seama intrării în câmpul muncii a absolvenților de instituții de învățământ din promoția anterioară > În baza de date a AJOFM sunt înregistrați 14.384 de șomeri, dintre care 77% au nivel de instruire primar
 

În județul Suceava, după câteva luni de creștere consecutivă, rata șomajului se înscrie pe o pantă descendentă, la finele lunii martie indicatorul fiind în coborâre cu 0,35% față de sfârșitul lunii anterioare. Diminuarea este pusă, de oficialii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, inclusiv pe seama intrării în câmpul muncii a absolvenților de instituții de învățământ din promoția anterioară. „Evoluția indicatorilor statistici monitorizați prezintă o rată a șomajului înregistrat de 5,8%, în scădere cu 0,36% față de luna trecută. Evoluția este specifică și repetitivă pentru această perioadă a anului, în care tinerii absolvenți finalizează studiile și optează pentru începerea carierei profesionale” arată putătorul de cuvânt al AJOFM, Anca Capverde. Potrivit ei, față de februarie, numărul persoanelor din evidența AJOFM care s-au încadrat în cursul lunii martie a crescut de la 1.534 la 1.959 de persoane, respectiv cu 425 de persoane. Anca Capverde precizează că în baza de date a agenției sunt înregistrați 14.384 de șomeri, dintre care 77% au nivel de instruire primar, 18% sunt persoane cu studii liceale și postliceale, iar 5% sunt absolvenți de studii superioare. La finele lui martie, comparativ cu luna februarie, în județul Suceava erau cu 867 mai puțini șomeri, rata șomajului fiind cu 0,30% peste media națională. Dintre persoanele fără un loc de muncă, doar 6.245 beneficiau de indemnizație de șomaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: