În învățământul primar, până la 22 aprilie

Ministrul educației recomandă să fie înscriși mai întâi copiii cu vârsta adecvată

Aproape 4200 de cereri de înscriere în învățământul primar au fost depuse la secretariatele școlilor din județ până joi seara, în a doua săptămână din prima etapă de înscrieri, ceea ce înseamnă 65,6% din totalul copiilor estimați pentru anul școlar următor.
 

Majoritatea copiilor înscriși, 3579 (din cei 4190) împlinesc vârsta de 6 ani înainte de data de 1 septembrie, restul împlinind această vârstă după 1 septembrie. Ministrul educației, Remus Pricopie, a recomandat tuturor părinților care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare și clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să își înscrie copiii în perioada alocată primei etape, adică până la 22 aprilie. Suntem informați că înscrierile s-au desfășurat fără probleme în județul Suceava; de asemenea, în întreaga țară. Reamintim că, pentru a putea fi luate în considerare, cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unității de învățământ unde părinții doresc să își înscrie copiii. Părinții trebuie să prezinte, cu această ocazie, copiile și originalele actului de identitate, ale certificatului de naștere al copilului și, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I. Acest act justificativ este necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, respectiv 7 ani, după 31 august 2013. Peste 103.000 de cereri de înscriere în învățământul primar au fost depuse în toată țara până joi, inclusiv, peste 89.000 fiind solicitări pentru copii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013. În județul Suceava, conform planului de școlarizare, în anul școlar următor vor fi cuprinse 343 de clase pregătitoare, pentru 6390 de copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: