Vizita delegației celor 6 țări din proiectul LATH, la USV

Oaspeții străini s-au arătat interesați de Ștefan cel Mare

Universitatea Suceava a primit ieri vizita reprezentanților celor 6 țări partenere în proiectul Learning at the heart” – LATH, Marea Britanie, Germania, Lituania, Spania, Cipru și Italia, care au fost întâmpinați, în aula din corpul nou, de prorectorul Ștefan Purici, de decanul Facultății de Științele Educației, lector univ. dr. Otilia Clipa, și de lector univ. Adina Ignat Colomeschi, de la aceeași facultate.
 

Prorectorul le-a urat bun venit în Bucovina, prezentând-o ca o zonă renumită pentru frumusețea locurilor, cultura și tradițiile ei, o zonă multietnică, vorbind totodată despre rolul academic și cultural al USV în comunitatea suceveană. Lector Adina Colomeischi a prezentat instituția academică suceveană, începuturile vieții academice la Suceava și fiecare facultate a USV în parte. La rândul său, decanul Otilia Clipa a făcut o prezentare a facultății pe care o conduce, numind-o „cea mai tânără și mai dinamică”, o facultate importantă atât pentru pregătirea unor cadre didactice viitoare, cât și pentru formarea continuă a celor deja existente, despre manifestările pe care le organizează și programele Erasmus avute cu 10 țări. Oaspeții s-au arătat foarte interesați de cele aflate și au pus multe întrebări, legate de stafful academic și de studenți, printre altele dorind să afle cine a fost Ștefan cel Mare și ce a însemnat el pentru Suceava. Oaspeții au făcut un tur al universității Cei circa 25 de delegați, însoțiți coordonatoarea proiectului, prof. Maria Pavelescu, de reprezentanții comitetului director al Asociației de părinți de la LPS, Sorin Turcu, George Tudor și Traian Căldăruș, au făcut un tur al universității. Lor li s-a alăturat Simona Sârghe, de la secretariatul prorectorului Purici, care a făcut toate prezentările. Delegația a vizitat Biblioteca centrală a USV, depozitul de carte și o sală de lectură, au intrat apoi în sala cu pereți desenați în timpul unei ore de curs de studenți de la FSE, au mers apoi în aula mare din corpul vechi al universității, apoi la bazinul de înot. Delegația va fi primită astăzi de primarul Sucevei, Ion Lungu, va face o vizită apoi la Inspectoratul de Poliție Județean, după care se va deplasa în zona Marginea, pentru a deprinde tainele olăritului și a cunoaște vestita ceramică neagră. Reamintim că Proiectul LATH se adresează diferitelor grupuri de învățare cu experiențe diferite, din țări diferite, cu scopul „de a explora experiența învățării intergeneraționale”. Coordonator internațional al proiectului este Interacting UK Limited, parteneri fiind Zukunftsbau GmbH din Germania, Universitatea de Științele Educației din Lituania, Asociația culturală Allelammie din Italia, Rooftop Theatre Group din Cipru, Escuela de Formación UNOAUNO din Spania. Componența delegației este foarte diversă, cuprinzând profesori universitari, actori, muzicieni, jurnaliști, sportivi, traineri, sociologi etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: