Primele stricăciuni pe magistrala rutieră reabilitată, anul trecut, cu fonduri europene

> „Este vorba despre vreo 11 grătare de scurgere și cămine de canalizare, reparațiile trebuind a fi făcute gratuit, întrucât lucrările sunt în garanție” a subliniat Ion Lungu > Edilul-șef le-a găsit o scuză constructorilor, motivând că intervențiile au fost făcute târziu, în toamna trecută, „lucrurile fiind un pic forțate”
Pe magistrala rutieră care străbate municipiul Suceava, de la intrarea dinspre Fălticeni la ieșirea înspre Botoșani, reabilitată anul trecut, cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional, au început să apară primele probleme. Este vorba despre deteriorarea carosabilului din jurul gurilor de scurgere și capacelor căminelor de la rețelele de canalizare, primarul Ion Lungu anunțând că s-a întocmit o notă de constatare, iar constructorului, Con Bucovina, i s-a cerut să treacă la remedierea, în garanție, a stricăciunilor.
 

„Am făcut o notă de constatare și am trimis-o celor de la Con Bucovina, care a fost liderul proiectului, să repare unele defecțiuni apărute pe bulevardul principal, în ceea ce privește grătarele de scurgere și căminele de canalizare. Este vorba despre vreo 11 poziții, reparațiile trebuind a fi făcute gratuit, întrucât lucrările sunt în garanție” a subliniat Lungu. Edilul-șef le-a găsit o scuză constructorilor, motivând prin aceea că intervențiile au fost făcute târziu, în toamna trecută, „lucrurile fiind un pic forțate”. Totodată, el a ținut să evidențieze că, în schimb, în ciuda iernii neprielnice, covoarele asfaltice turnate anul trecut sunt în stare bună „A fost o iarnă foarte grea, cu multe cicluri de îngheț – dezgheț, un lucru pozitiv fiind acela că aceste străzi și-au trecut testul, deoarece la covoarele asfaltice nu au apărut probleme”, a declarat Ion Lungu, concluzionând că respectivele artere sunt în regulă din punct de vedere tehnic. Conform contractului, execuția din proiectul cu finanțare europeană în cadrul POR a fost încheiată la finele lui 2012. Indicatorii economici inițiali pentru reabilitarea celor 14 străzi, inclusiv a magistralei centrale, au fost de circa 50 de milioane de lei, însă, după licitație, consorțiul de firme Con Bucovina, Florconstruct, Cominco și Symmetrica a câștigat cu o ofertă de aproximativ 40 milioane de lei. Ordinul de începere a fost dat în septembrie 2011, înainte de venirea sezonului rece de atunci ajungând-se, cu un prim strat de bitum, până în centrul municipiului Suceava. Intervențiile au fost încheiate în toamna lui 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: