Cinema 3D, în clădirea reabilitată a vechiului cinematograf „Modern”

> Pentru încheierea lucrărilor de reabilitare, Primăria va lua un credit de 4,6 milioane de lei, după care încă un milion de lei va fi cheltuit cu dotările, inclusiv cu echipamentul pentru proiectarea filmelor 3D
 

Pe 8 mai va fi ținută licitația prin care Primăria Suceava intenționează să contracteze un credit bancar de 4,6 milioane de lei, destinat susținerii încheierii lucrărilor de reabilitare a fostului cinematograf „Modern”. Anunțul a fost făcut de șeful administrației locale, Ion Lungu, care a precizat că declanșarea procedurii a obținut girul deliberativului local și că, după darea în funcțiune a viitorului Centru Cultural „Bucovina”, va fi asigurată o nouă infrastructură culturală, iar, cu sprijinul Guvernului, se vor angaja specialiști pentru această activitate. Lungu a subliniat că, odată cu finalizarea execuției, se va trece la dotări, inclusiv cu echipamente pentru amenajarea unui cinematograf 3D. Edilul șef a precizat că avut o întrevedere cu reprezentanții constructorului, Civica Grup Suceava, cerându-le să întocmească un grafic strict de desfășurare a intervențiilor. „Lucrările restante sunt de 46 miliarde de lei vechi și sunt convins că, în acest an, vom finaliza acest obiectiv. Sigur, ulterior mai rămân de făcut dotările, unele moderne, pentru că intenționăm să facem un cinematograf 3D, iar altele vor fi necesare pentru teatru, filarmonică și pentru Ansamblul «Ciprian Porumbescu». Este o construcție destul de reprezentativă și bine gândită. Sperăm să putem revigora activitatea culturală din municipiul Suceava și chiar de la nivel de județ” a declarat Ion Lungu, adăugând că pentru dotări va mai fi cheltuit încă un milion de lei, „sumă prinsă în poziția bugetară a Primăriei”. Investiția totală în reabilitarea fostului cinematograf „Modern” și de amenajare a sediului Centrului Cultural „Bucovina” este de 13 milioane de lei, până în prezent fiind plătită efectiv suma de 7 milioane de lei. În momentul de față, structura de rezistență este finalizată, închiderile sunt la 80% din total, finisajele fiind făcute în proporție de 60%. Cu creditul de 4,6 milioane de lei, gradul de îndatorare al Primăriei ar ajunge la 17,49%, unul sub limita de 30% impusă de legislația în vigoare. După terminarea lucrărilor, sala de spectacole va avea 300 de locuri, prin extinderea clădirii vechi obținându-se o suprafață desfășurată de 2.500 mp. Noul imobil extins va avea 3 etaje, plus un etaj tehnic, compartimentate în birouri, spații pentru expoziții, magazin, bibliotecă, laboratoare, cabine, depozit pentru costume, spălătorie etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: