Recunoștință

Localitatea Frumosu are o poziție geografică dintre cele mai frumoase din zonă, de unde-și trage numele, așezată pe valea râului Moldovița, cuprinzând satele Deia și Drogoșa.
 

Pe aici au trecut Dragoș Vodă, Ștefan cel Mare, Nicolae Iorga și alte personalități. În acest an, de Buna Vestire, harnicul primar al comunei, dl Maftei Tiron, câțiva consilieri locali și întreaga comunitate au hotărât să convoace toate cadrele didactice pensionare de la Școala Gimnazială „Ion Șuhane” din comună pentru a le mulțumi în semn de recunoștință pentru meritele avute în activitatea didactică de-a lungul anilor. Tuturor celor prezenți le-a fost acordată câte o diplomă de cetățean de onoare pentru meritele lor. Absolvenții acestei școli fac cinste comunei prin pregătirea lor. Ei au ajuns cadre didactice, ingineri, silvicultori, medici, preoți, ofițeri, sportivi consacrați, meseriași, șoferi, gospodari respectați. Acest lucru a fost posibil datorită dascălilor pe care i-au avut. Printre ei se numără dna Niga Olga – directoarea școlii, fam. prof. Ciocan Visarion și Rodica, fam. înv. Alexa Constantin și Elisabeta (decedată), sculptorul Maftei Ioan, prof. Niga Viorica, Palamaru Domnica, Hoștinari Rodica, ed. Vaman Eugenia, instructor de dansuri populare cu rezultate bune la nivel județean, și nu în ultimul rând prof. de educație fizică Nitu Ioan, neobositul făuritor de talente sportive la atletism, șah, canotaj, lupte și organizatorul multor expediții în țară, la munte și mare, cu elevii școlii. De fapt, acest profesor, ca răsplată a muncii depuse, a fost onorat cu o diplomă de excelență a Direcției Județene de Sport Suceava pentru descoperirea, pregătirea și îndrumarea tinerelor talente spre licee și cluburi sportive, către sportul de performanță. Nu demult, ziarul „Crai nou” a relatat în articolul „Frumosu și campionii săi” despre isprăvile acestui inimos profesor de educație fizică. Manifestarea de la Frumosu a fost plăcută, interesantă, emoționantă. S-au depănat multe amintiri deosebite din istoria școlii și a comunei. S-au spus glume, bancuri cu mult haz și a existat bună dispoziție. Primarul s-a angajat ca și peste un an, de Buna Vestire, să organizeze o asemenea întâlnire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: