La Olimpiada națională de limba germană maternă de la Suceava

Peste 100 de elevi, din 16 județe

Peste 100 de elevi din 16 județe vor participa la Olimpiada națională de limba și literatura germană maternă care se va desfășura la Suceava, în perioada 1-6 aprilie, alături de cei 12 membri ai comisiei de examen și 16 profesori însoțitori.
 

Întrucât olimpiada se desfășoară în paralel cu Festivalul „Lectora” româno-german, va avea și invitați de la Ambasada Germaniei, Forumul Democrat al Germanilor, Ministerul Educației Naționale și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Coordonarea activităților din partea Inspectoratului Școlar al Județului Suceava este asigurată de inspectorul școlar de specialitate, prof. Elena-Manuela David. Elevii vor sosi luni seara, iar marți, în cursul dimineții, sunt invitați să participe la workshopul care se desfășoară la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, organizat în parteneriat cu Muzeul Bucovinei și Forumul German, de la ora 10. Marți, 2 aprilie, de la ora 16, în sala Auditorium de la USV, va avea loc deschiderea festivă a Olimpiadei. Miercuri, de la ora 10, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” va avea loc, timp de 3 ore, lucrarea scrisă, de la ora 15 participanții fiind invitați să viziteze orașul Suceava. Elevii și profesorii lor vor putea participa miercuri la „Seara de lectură” cu jurnalistul Benjamin Józsa, jurnalist din Sibiu, și la „Dialoguri muzicale” cu Mechanix, manifestări din cadrul festivalului. Vineri 5 aprilie, la ora 12, vor fi afișate rezultatele olimpiadei, după care vor fi depuse eventuale contestații, până la ora 13, iar la ora 16 vor fi prezentate rezultatele finale. În aceeași zi, de la ora 17, în sala “Ștefan cel Mare” de la Consiliul Județean va avea loc festivitatea de premiere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: