Fără ceai și cafea în școli și licee

> Potrivit Ministerului Sănătății, elevii trebuie deprinși să bea (doar) apă
Automatele de ceai și cafea trebuie să dispară, până joia viitoare, din unitățile de învățământ sucevene în care au fost amplasate. Într-o adresă transmisă de Prefectura Suceava unităților școlare din județ, dar și Inspectoratului Școlar Județean, se solicită ca acestea să dispună măsuri urgente pentru interzicerea comercializării băuturilor de tip ceai, cafea, cappuccino în incinta unităților școlare de învățământ preuniversitar, prin eliminarea, după caz, a aparatelor de cafea din localurile acestora. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că a luat această decizie ținând cont de prevederile unui ordin al Ministerului Sănătății, nr. 1563 din 12 septembrie 2008.
 

Florin Sinescu

El a arătat că a solicitat un punct de vedere al Ministerului Sănătății privind lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți. În răspuns, reprezentantul MS arată că în ceea ce privește comercializarea băuturilor de tip ceai, cafea sau cappuccino în școli se aplică prevederile ordinului 1563/2008 potrivit căruia “în incinta școlilor se va vinde numai apă potabilă sau minerală îmbuteliată, pentru a crea copiilor deprinderea de a o bea”. Prefectul a solicitat autorităților locale să informeze până în 4 aprilie despre măsurile adoptate în acest sens.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: